avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate sau nu reduce perioada de suspendare de 90 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate sau nu reduce perioada de suspendare de 90 de zile in cazul meu?

Buna ziua! Am o mare problema lucrez ca si conducator auto la o firma de transport si am mare nevoie sa-mi recuperez cat mai repede permisul de conducere.
In data de 04.09.2017 in timp ce mergeam catre casa cu masina personala pe o ploaie torentiala pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba periculoasa am intrat in derapaj intrand pe sensul opus de mers lovindu-ma de un TIR. Din accidentul produs de mine au rezultat pagube materiale si autovatamarea mea fara zile de spitalizare (m-am dus la spital pentru niste raze/verificari simple si m-am ales cu dosar penal). Mi s-a retinut permisul de conducere si s-a eliberat o dovada cu drept de circulatie pana la solutionarea cazului. In data de 13.10.2017 am primit CLASAREA dosarului, deci NUP din partea judecatorului. Am mers la politistul care s-a ocupat de caz sa-mi dea o amenda contraventionala, mi-a dat 6 puncte si am fugit repede sa-mi ridic pretiosul permis.
De aici incep problemele mele mari...Cand sa-mi ridic permisul de la ghiseu mi s-a spus sa astept 30 de minute timp in care politistul care a incheiat procesul verbal a fost chemat de urgenta de catre seful serviciului rutier care i-a spus sa-mi anuleze amenda pentru ca eu ma incadrez la art 103, alin 1, lit c din o.u.g. 195/2002 si va dispune suspendarea exercitarii dreptului meu de a conduce pe o perioada de 90 de zile.
Intrebarea mea este de ce aceasta suspendare nu se poate reduce la 30 de zile sau macar 60 ? Exista vreo cale de atac al acestei masuri ?
Va multumesc antincipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 06:55, 30 Octombrie 2017
Reducerea perioadei de suspendare la 30 zile se poate face la cerere numai in cazul contraventiilor.
si aceasta masura admnistrativa nu se poate reduce in nici un fel? sau macar amanarea ei, de exemplu sa fac o contestatie in conditiile Legii contenciosului admnistrativ nr 554/2004 si sa primesc putina clementa tinand cont ca de aici imi castig existenta si accidentul s-a soldat doar cu autovatamarea mea.
trebuie totusi sa sustin examenul 13/15?? ca nu vreau sa ma trezesc cu alte 30 de zile apoi..Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
scipy0, utilizator
Avand in vedere ca oug 195 precede suspendarea pe 90 zile in cazul clasarii dosarului de catre procuror nu prea vad o solutie favorabila dar orice se poate intampla in inatanta. Incercati, nu aveti nimic de pierdut.
si atunci ducandu-ma in instanta pot sa fac cerere de eliberare a unui certificat de grefa si sa pot sa-mi ridic permisul pana la finalizarea dosarului angajandu-ma ca-l voi restitui in caz ca primesc aceiasi pedeapsa?

Am inteles ca este obligatorie totusi sustinerea examenului 13/15 deoarece am produs un accident. Este adevarat?
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
scipy0, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere milan92 milan92 Mi sa suspendat permisul de conducere pt. 90 zile(alcoolemie de 0.23 in aerul expirat)+amenda+9 puncte.La citeva zile am primit o scrisoare in care sint ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile druje druje Buna,am permisul suspendat pt. depasire de viteza,pt. 90 de zile.Dupa cele 90 de zile mai trebuie sa dau acel examen de redobandire sau nu?Multumesc. (vezi toată discuția)