avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT TRANZACTIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT TRANZACTIE

Am pe rol acțiune pe OUG 119/2007 (am calitate de creditor), debitorul vrea sa încheiem o înțelegere (primul termen este pe data de 25.11.2009).
înțelegere poate fi un contrat de tranzacție? sau ce ma sfătuiți sa închei cu debitorul ptr. a avea garanția ca respecta aceasta înțelegere.
Cel mai recent răspuns: M.Popa , utilizator 23:44, 12 Octombrie 2009
Buna ziua,
nu conteaza denumirea pe care o dati actului pe care il veti incheia;

se poate numi tranzactie, protocol sau intelegere - nu conteaza;

ce este important este ca instanta sa ia act de aceasta intelegere si sa pronunte o hotarare in care sa se mentioneze continutul ei; acea hotarare este titlu executoriu iar in cazul in care debitorul dvs. nu o respecta va puteti adresa unui birou de executare silita;

Avocat Boncu
debitorul (prin avocat) vine cu un protocol fara clauza penala in cazul in care nu achita pana la data de ... conventia continuta in prezentul protocol se va desfiinta de plin drept fara interventia instantei de judecata. vi se pare in regula?
care este sanctiunea pentru neexecutare? si suntem in proces pe oug 119/2007.
Puteti solicita suspendarea cauzei prin acordul ambelor parti. Daca nu achita repuneti cauza pe rol
utc a scris:

debitorul (prin avocat) vine cu un protocol fara clauza penala in cazul in care nu achita pana la data de ... conventia continuta in prezentul protocol se va desfiinta de plin drept fara interventia instantei de judecata. vi se pare in regula?
care este sanctiunea pentru neexecutare? si suntem in proces pe oug 119/2007.

Buna ziua,

nu este un continut favorabil dvs.

daca este vorba despre plata unei sume de bani,debitorul trebuie sa o recunoasca si sa se angajeze sa o achite de indata sau intr-un termen favorabil dvs.

facand asta, in caz de neplata veti putea trece la executare silita !
in formula data de debitor, daca el nu plateste se desfiinteaza actul ; daca despre bani nu stabiliti acum, va trebui sa o luati de la inceput ulterior.

Avocat Boncu
Am termen pe 25.11.2009, iar termenul de plata este 16.10.2009. daca nu achita nu depun protocolul in instanta. am prevazut ca daca nu achita sanctiunile prevazute in contractul de prestari servicii isi produce efectele in continuare si ca ma pot judeca in continuare pe dosarul aflat pe rol. credeti ca este bine?

Alte discuții în legătură

Ce presupune ,,intelegerea amiabila"? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Reprezentantul angajatorului mi-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen ar fi posibila o intelegere amiabila.Ce inseamna acest lucru? (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune pe cale judecătorească Enescu Nicolae Enescu Nicolae Suntem doi frați și deținem în comun un teren agricol cu o suprafață de 2 ha. Dorim să ieșim din indiviziune pe cale judecatorească. Am căzut de ... (vezi toată discuția)