avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat dureaza sa inceapa procesul dupa ce s a pus in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat dureaza sa inceapa procesul dupa ce s a pus in miscare ordonanța actiunii penale?

A fost depusa o plangere in mai 2016, iar anul acesta in septembrie s a pus in miscare ordonanta actiunii penale? Poate sa mai dureze pana la inceperea procesului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de dosar si de ce activitati mai au de efectuat.
ART. 327 c.p.p.
Rezolvarea cauzelor
Atunci când constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul:
a) emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal;
b) emite ordonanţă prin care clasează sau renunţă la urmărire, potrivit dispoziţiilor legale.

Mulțumesc, am inteles ca procesul poate sa inceapa si peste o jumătate de an ?
acest răspuns util
Nu am spus un termen.
Va intreb daca este posibil asta ? A durat un an si ceva pana sa se ia declarații, este vorba despre serviciul economic
acest răspuns util
Din moment ce va aflati in stare de libertate durata poate fi destul de indelungata pana la o eventuala trimitere in judecata.
Pana atunci aveti dreptul de a va apara daca sunteti nevinovat sau sa cautati solutii pentru a va lamuri mai clar situatia in favoarea dvs.
Depinde cum ganditi sa procedati pentru ca acest lucru totusi ramane vital...

Alte discuții în legătură

Dosar penal, urgentare Chisalita Chisalita Buna ziua puteti sami dati un sfat daca dosarul meu penal a plecat de la politie acum 3 saptamani a ajuns în instanta????? Si ce pot sa fac sa l grăbesc ... (vezi toată discuția)
Inculpat delapidare imoraru imoraru Buna ziua, In anul 2017 am actionat ca sef birou IT la o companie privata. In timpul ocupat de mine in aceasta pozitie, am produs un prejudiciu de ... (vezi toată discuția)
Proces penal lovire Albatrosia Albatrosia Buna ziua, Am fost agresat anul trecut si am avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale si 3 de internare. Dosarul a ajuns la parchet la jumătatea ... (vezi toată discuția)