avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal, urgentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal, urgentare

Buna ziua puteti sami dati un sfat daca dosarul meu penal a plecat de la politie acum 3 saptamani a ajuns în instanta????? Si ce pot sa fac sa l grăbesc putin????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:29, 16 August 2017
Nu prea aveti ce face.
Puteti face ceva sa nu il ingreunati, prezentandu-va la fiecare termen.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dosarul pleaca cu propunere catre parchet, nu merge direct la instanta, apoi procurorul dispune conform art. 327 c.p.p.
ART. 327
Rezolvarea cauzelor
Atunci când constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul:
a) emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal;
b) emite ordonanţă prin care clasează sau renunţă la urmărire, potrivit dispoziţiilor legale.

Dosarul se afla la parchet.
Depinde ce calitate aveti in dosar si care ar fi motivul urgentei.
Depinde si cate dosare se afla in asteptare...

Trebuie depusa o cerere temeinic motivata in fapt si in drept iar argumentele sa fie foarte puternice la o analiza obiectiva si nu subiectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza sa inceapa procesul dupa ce s a pus in miscare ordonanța actiunii penale? Luciana Lucia Luciana Lucia A fost depusa o plangere in mai 2016, iar anul acesta in septembrie s a pus in miscare ordonanta actiunii penale? Poate sa mai dureze pana la inceperea ... (vezi toată discuția)
Proces penal lovire Albatrosia Albatrosia Buna ziua, Am fost agresat anul trecut si am avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale si 3 de internare. Dosarul a ajuns la parchet la jumătatea ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)