avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Putin ajutor urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Putin ajutor urgent

In perioada de preaviz la CIM de 4 ore (art.65 (1) CM) perioada efectiva de lucru este de 2 ore? (ex. la CIM de 8 ore perioade e de 4 ore)
Cel mai recent răspuns: marcel a , utilizator 14:13, 8 Octombrie 2009
In CCMUN, la art.74, se spune ca angajatul poate absenta 4 ore/zi fara ca acest lucru sa-i afecteze salariul, ca se pot acorda prin cumul si ca se acorda in conditiile stabilite de angajator.
Cred ca e vorba de 1/2 din norma de lucru.
Am citit articolul si pt CIM cu 8 ore este foarte clar. Intrebarea era daca pt CIM cu 4 ore in perioada preavizului am dreptul sa absentez 2 ore.
Pentru identitate de ratiune sunt de parere ca da
Va multumesc pt. raspunsuri, dar poate a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si-mi poate da un raspuns concret.
Am avut o situatie asemanatoare, cu program de 6 ore/zi si in perioada de preaviz , de comun acord angajat-angajator am stabilit ca absenteaza 3 ore/zi.

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in perioada de preaviz Isabela_bv Isabela_bv As dori sa va intreb daca in perioada de preaviz in cazul concedierii timpul de lucru este de 4 ore. Eu asa stiam dar nu sunt sigura. Va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)