avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de lucru in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de lucru in perioada de preaviz

As dori sa va intreb daca in perioada de preaviz in cazul concedierii timpul de lucru este de 4 ore. Eu asa stiam dar nu sunt sigura. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Isabela_bv , utilizator 09:44, 22 Octombrie 2010
Buna ziua !
In perioada preavizului programul de lucru sunt aceleasi ( 8 ore program normal lucru) conform prevederilor art. 73-75 Codul muncii ...
In aceasta situatie, prevederile Codului Muncii se completeaza cu cele ale CCMUN 2007-2010 care prevede la art. 74, alin 3:

"In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la
programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator."
Va multumesc pentru raspuns. Am sunat la ITM si mi-au spus ca este de 4 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz aledical aledical daca un angajat s-a depus preavizul in cele 15 zile cite ore trebuie sa lucreze; 4sau8? (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)
Part time pe perioada preavizului!!! BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea o intrebare:pe perioada previzului angajatul poate sta la servici doar 4 ore??? (vezi toată discuția)