avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire

Buna ziua. Daca eu sunt lucratorul desemnat sa ma ocup de securitatea si sanatatea in munca, trebuie sa am si eu fisa individuala de instruire?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:28, 15 Noiembrie 2017
Da. Instruirea dvs. periodica se efectueaza de catre seful ierahic superior.
Scuzati daca intervin aiurea dar am si eu o curiozitate; daca eu ca LD SSM am ca sef direct, superior, patronul firmei care ma trimis la curs si a renuntat si la serviciul extern care poate il avea pana sa fac eu cursul si ma ocup de toate actele SSM in firma...Tot patronul ma instruieste pe mine in acest caz? Si daca da dupa ce tematica (sa presupinem ca Serv. extern nu a facut nimic pe aceasta tema) Multumesc.
@Ionut.ion
Trebuia sa deschideti o discutie noua si sa incercati sa scrieti cu punctuatie ca sa inteleg in clar care este nelamurirea dvs. si sa nu va dau informatii gresite.
Daca sunteti desemnat ca lucrator cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm si prin fisa postului vi s-a incredintat intreaga activitate pe linie de ssm, fara ca firma sa mai aiba contract de prestari servicii cu un SEPP, in acest caz, dvs. sunteti cel care intocmeste tematica de instruire si materialele de instruire, le supune spre aprobare patronului care este si seful dvs. direct. Va autoinstruiti prin intocmirea materialeler.
Mii de scuze, sunt nou in domeniu si nici cu exprimarea nu stau foarte bine dar voi incerca sa ma autorectez. Inca o intrebare si promit sa inchei, sper sa nu fie cu suparare. Daca ma autoinstruiesc prin materialele facute, legislatie, curs SSM...semnaturile din fisa individuala SSM ale cui vor fi( in afara de a mea...) Multumeac mult si mii de scuze.
Semnaturile vor fi doar ale patronului in conditiile in care dvs. nu aveti alt sef direct prin organigrama firmei.
Cursul de perfectionare din domeniul ssm nu face parte din materialele de instruire pe care le intocmiti.