Ieri, 2.noiembrie, ora 17 am primit o amenda pt viteza(prima) si nu stiu daca pot plati si luni la jumatate, 48 ore fiind sambata la ora 17. As vrea sa fiu sigura. Agentul a spus 48 ore, nu 2 zile lucratoare .multumesc
OUG 195/2003 Art.109. -alin. (5) Contravenientul, cu excepţia persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.
(6) Pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ .
Ținând cont că amenda ati luat-o joi, o puteti achita la jumătate din minim dacă platiti Vineri sau Luni.
Puteti plati însă si on line pe www.ghiseul.ro însă doar până sâmbătă ora 24 întrucât acesta e deschis si in zilele nelucrătoare
Amenda circulatie
wick71
Buna
In martie 2012 am fost amendat pt nepurtarea centurii de siguranta: 3 puncte penalizare si 210 lei sau 70 lei in 48 de ore. Are vreun temei legal, ... (vezi toată discuția)