avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de rabat financia
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de rabat financia

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: doua firme ce obiecte de activitate diferite ofera servicii unui client. Una dintre firme, este adusa de cealalta pentru a completa serviciul oferit iar ambele fac cate o factura aceluiasi client. In ce conditii legale prima firma, cea care are clientul si o solicita pe a doua firma poate obtine un rabat financiar de la aceasta? Acest rabat este deja negociat si agreeat de ambele, dar se cauta forma legala. Ex: O firma care constuieste imobile cheama o alta firma pentru amenajari interioare. Fiecare dintre aceste firme face cate o factura aceluiasi beneficiar pentru serviciul prestat (se exclude varianta ca firma de constr sa fact si amenajarea in cadrul lucrarii). In ce forma juridica, firma de constructii poate obtine rabat/comision de la cea de amenajari (acesta fiind deja agreeat de ambele parti).
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, sper ca am nimerit catogoria corecta pentru acest subiect, si imi cer scuze daca se repeta acest subiect, dar am cautat pe forum si nu am reusit sa gasesc nimic.

Alte discuții în legătură

Tva la prestari servicii extracomunitare danalica danalica Buna ziua, Am o societate inregistrata in scopuri de TVA, care realizeaza amenajari interioare. Va rog sa-mi spuneti cum facturez o prestare de serviciu ... (vezi toată discuția)
Cod caen consultanta amenajari, proiectare etc. AndreaL AndreaL Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un SRL, care sa aiba ca obiect de activitate servicii de proiectare. In acelasi timp, as vrea sa pot factura si servicii de ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)