avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita sotie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita sotie

Buna ziua,

Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip "doar cu buletinul" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile.
La acea vreme nu era sotia mea ( nici nu o cunoasteam ), deci creditul a fost contractat pe numele vechi al sotiei.
In 2011-2012 a primit ultima somatie de plata a datoriei ( fizica, prin posta), deoarece nu a mai putut achita ratele. Dupa, am primit culmea, chiar eu, somatie telefonica din partea recuperatorilor, deoarece sotia nu mai putea fi gasita la adresa ei din buletin, deoarece s-a mutat la mine si isi schimbase si numarul de telefon.

Au trecut anii si in 2015 ne-am casatorit, deci si-a schimbat numele, adresa domiciliu, etc.

Acum in noiembrie 2017, am primit prin posta o adresa de la un executor judecatoresc ( pe numele actual si adresa actuala a sotiei ) cum ca se dispune incetarea executarii silite declansata de creditori/firma de recuperare, pe motiv ca biroul de executari nu este competent teritorial pentru executarea silita.
Sotia inainte de casatorie avea domiciliul in judetul Olt, iar acum il are in Bucuresti. Executorul judecatoresc este din Olt.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Cum este posibil ca dupa atatia ani sa primim asa ceva, fara ca macar sa stim ca sotiei i-a fost deschis un dosar in instanta si mai apoi un dosar de executare silita.

- Acum am avut noroc, deoarece nu s-a putut dispune executarea, dar presupun ca ei vor face contestatie in 15 zile si vor cauta alt executor in Bucuresti.
Ce se poate intampla/executa, pentru ca noi stam in apartamentul parintilor mei (aici fiind si adresa ei din buletin), masina este pe numele meu cumparata inaintea casatoriei, iar sotia nu are bunuri pe numele ei. Presupun ca nu se pot executa bunurile din casa, gen televizor, frigider intrucat este locuinta parintilor.
Sotia este in concediu de crestere copil, deci venitul ei este alcatuit din indemnizatia fetitei si alocatia ei.

Ce ne sfatuiti sa facem, avand in vedere cele mentionate mai sus?

Nu cumva s-a prescris datoria in acesti ani? Si daca da, instanta cum a dispus inceperea executarii silite?

Va multumesc anticipat, pentru raspunsuri si pentru rabdarea de a citi intamplarea noastra.


P.S. pe 21.02.2007 a fost contractat creditul la ERB Retail Services INF SA.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Catalin T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin T , utilizator 10:08, 19 Noiembrie 2017
Este adevarat cum ca bunurile din casa parintilor care nu mai au factura pentru a justifica pe numele cui sunt luate, pot fi extecutate in contul sotiei care are domiciliul in apartamentul lor?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce bunuri este vorba, ce bunuri de valoare deține ?
Nu toate bunurile dintr-o casă pot fi executate silit.
De exemplu, legea precizează că bunurile de strictă necesitate, necesare întreținerii vieții de zi cu zi, nu pot fi executate silit.
Buna seara,

In apartamentul parintilor avem televizoare, laptop, tableta, frigider, masina de spalat, mobila, tot inafara de hainele noastre sunt ale lor. Ei s-au mutat la tara si ne-au lasat pe noi in apartament.
Problema este ca parintii nu mai dispun de facturile bunurilor, pentru a face dovada proprietarului, intrucat au trecut 4 ani de cand le-au luat.
Putem face o declaratie pe proprie raspundere ca tot ce se afla in apartament este al lor si executorul sa tina cont de aceasta?

Va multumesc!
Imi cer scuze pentru intrebari, insa sper sa intelegeti situatia in care suntem.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu sunteți obligat să permiteți accesul executorului în locuință. Ca să pătrundă în interiorul unei case are nevoie de o hotărâre judecătorească specială pentru această acțiune.
Și v-am precizat mai sus că nu pot fi executate toate lucrurile din casă, decât televizoarele, leptop-urile, tabletele și alte electronice asemenea, și tablourile de valoare.

Nu se pune sechestru pe frigider, aragaz, dulapul de haine, patul de dormit, vase, oale, tacâmuri, mobila de bucătărie...., și toate bunurile care sunt de strictă necesitate NU pot fi executate silit.
Pot fi vândute dacă aveți câte 2 sau mai multe, de exemplu, dacă aveți 2 frigidere, unul se vinde și celalalt se oprește, și așa mai departe tot ce este dublu sau mai multe se vând restul și se oprește numai necesarul.

Puteți da și o declarație scrisă, prin care să specificați că toate bunurile mobile din casă sunt ale proprietarului.
Oricum executorul o să vă cheme la el la sediu să îi declarați în scris toate veniturile și bunurile deținute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Partea cu "nu suntem obligati sa-l lasam in casa pe executor, avand nevoie de aprobare speciala" nu am aflat-o pana acum de pe site-urile de profil sau poate nu am descoperit-o eu.

Va multumesc!



Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Lamurire executare silita bunuri mobile UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Am vazut foarte multe topicuri in legatura cu acest subiect, insa in niciunul nu exista un raspuns clar/sigur, ci n raspunsuri care se bat cap in cap. Vreau ca ... (vezi toată discuția)