avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permisul de conducere suspendat cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permisul de conducere suspendat cu drept de circulație se poate da înapoi până la soluționarea cazului?

Buna ziua. Acum 3 luni am fost implicat într-un accident rutier cu victime. Trebuia să ies pe un drum fără prioritate, m-am încadrat regulamentar,cu semnalul de stânga dat,am așteptat să treacă din fata o mașină apoi m-am băgat. În spatele meu ierau 2 mașini încetinite iar cea de-a treia sa băgat și ea în depășire intrând direct in mine. Poliția ma găsit vinovat pentru că am ieșit de pe drumul cu prioritate și nu m-am asigurat,(cu toate că eu m-am asigurat și după mine mai erau 2 mașini care așteptau). Întrebarea este dacă pot să iau permisul înapoi până la soluționarea cazului, accidentul a avut loc în alt județ și trebuie să fac 200km in fiecare luna după dovadă. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ady. , utilizator 21:02, 5 Noiembrie 2017
Nu veti putea primi permisul inapoi decat dupa solutionarea cazului de catre parchet.
La parchet m-am întâlnit cu oameni care vin după dovadă de 2 ani, credeți că a-și rezolva ceva dacă mi-aș pune avocat? S-ar rezolva mai repede?
Avocatul poate merge in numele dvs. la parchet si sa intrebe de stadiul dosarului. Acelasi lucru il puteti face si dvs., chiar depunand o solicitare scrisa la parchet, cu nr. de inregistrare/ data.
Fiind vorba de victime, cu siguranta ca procurorul va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto. Fondurile insuficiente alocate ministerului public poate fi motivul intarzierii solutionarii dosarului, stiut fiind ca plata expertilor in acest caz se plateste de parchet. De multe ori, peocurorul/ politistul solicita partii in porces, interesate de grabirea cercetarii, sa plateasca expertiza, urmand ca in cazul castigarii procesului, partea care castiga, sa poata recupera cheltuielile. Dupa solutionarea dosarului penal, parchetul recupereaza cheltuielile de la partea care a pierdut.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier AdrianBarbu AdrianBarbu Buna ziua, La inceputul lunii Iulie am fost implicat intr-un accident rutier. Urma sa fac stanga pe Calea Vitan de pe o strada secundara, am intalnit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)