avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inselatoria ANAF mana in mana cu Casa de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inselatoria ANAF mana in mana cu Casa de sanatate

Sunt PFA din august 2010. Toate darile le-am platit intotdeauna la zi.
Din 2012 pana astazi, fisa de contributii la sanatate nu a fost reglata. Eu am platit in avans in fiecare luna.
In 2013 am inceput seria de plangeri la ANAF.
In februarie 2014 am depus prima cerere scrisa de reglare care s-a continuat cu inca patru reveniri si trei audiente pana in 2017.
In aprilie 2017 am obtinut returnarea a o treime din ceea ce platisem fara fisa reglata in ciuda cererilor mele, Asa se face ca am platit in avans si in plus la sfatul inspectorului care a insistat ca nereglarea fisei nu ma absolva de datoria trimestriala/anuala.
Venitul net din deciziile de impunere si platile CASS documentate de banca si de trezorerie arata ca ANAF si Casa de sanatate imi datoreaza 2.100 lei.
Astazi, 6 nov 2017, am primit decizia de contributii CASS pentru 2012 si constat ca SUNT DATOARE, Motivul: 2010 si 2011 sunt ani prescrisi de la restituirea datoriei statului catre contribuabil - adica EXACT CEEA CE ANAF SI CASS AU URMARIT PRIN NEREGLAREA FISELOR! Totusi, la data la care am initiat plangerile scrise, nici anul 2010 NU ERA PRESCRIS !
Mi-ati putea spune unde ma pot adresa pentru a nu fi datoare si pentru a-mi recupera banii pe care am fost obligata sa ii platesc in plu?
Stiu ca nu sunt singura in aceasta situatie. Este posibila o grupare a petentilor intr-o actiune comuna? Avocatul poporului ma poate ajuta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IonIoanaAnca , utilizator 16:42, 7 Noiembrie 2017
Contestați decizia și invocați prescripția. Dacă au fost cauze de întrerupere, de la acea data s-au reluat cei 5 ani,termenul de prescripție.
Va multumesc foarte mult !
Cand spuneti "invocati prescriptia" inseamna sa contest decizia in baza faptului ca
termenul de prescriptie a datoriei statului pentru anii 2010-2011 trebuie RELUAT de la data reinceperii reglarii fiselor de catre ANAF?
Va multumesc!
De exemplu un act de executare sau o alta înștiințare comunicata legal, cu semnatura,nu prin afișare, întrerupe prescripția.
AHAA!! Multumesc foarte foarte mult!! Perfect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita anaf ContSters456708 ContSters456708 Buna ziua, In data de 23ian 2018 am primit o somatie de executate silita din partea anaf,pentru suma de 2880 lei reprezentind plata cass ptr. anul ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate 2012 anaf alma_g alma_g Bună ziua, Am primit de la ANAF o impunere pe 2012 conform căreia trebuie să plătesc o sumă destul de mare la CASS pentru venituri din investiții ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie ATC ATC Va rog sa ma lamuriti in privinta unui termen de prescriptie. In urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat sa platesc catre ANAF suma de 100.000 ron. ... (vezi toată discuția)