avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil

Buna ziua,

Am primit acasa instiintare de la birou executor cu mentiunea ca daca nu achit o anumita suma in 15 zile incepe executarea silita a imobilului.
Mentionez ca imobilul la care se face referire este detinut de 3 proprietari (tata si 2 copii majori) Tatal a inchiriat imobilul, chiriasi nu au platit intretinere, executarea vine pe numele celor 3. Suma datorata este intretinere neplatita conform hot. Jud. Obtinuta de asociatia de proprietari.

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea:
Tatal are salariu f mic dar poate fi poprit, apartamentul este ipotecat catre banca (ip de grad 1, nu poate fi executat silit, apartine bancii). Poprirea pe ce se va face?
Poate sa escaladeze catre bunurile copiilor daca acestia nu au nici ei salarii? Bunurile pe numele sotilor copiilor pot fi executate (dobandite dupa casatorie pe numele sotiilor)?

Si daca un singur copil are astfel de bunuri se va lua de la el toate cotele stzbilite prin hot jud. Sau doar partea desemnata lui?

Va multumesc mult anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Irina C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:16, 9 Noiembrie 2017
Daca tatal dvs are un salariu mai mare decat 1/2 din salariul minim net pe economie se poate popri partea care depaseste acest cuantum..Apartamentul poate fi executat chiar daca are ipoteca gr.1 .Daca copiii nu realizeaza venituri se pot executa bunurile mobile (masini , tractoare, electronice etc) Fiecare trebuie sa-si plateasca cota proprie asa cum e stabilit in hotarare, nu se ia de la unul in contul celuilalt,
Imi pare rau, nu sunt avocat de meserie dar am experienta vietii, am trecut si eu prin multe si a trebuit sa ma documentez.....
Si cum stabileste al cui apartine TV, masina de spalat, frigider,etc? .Si sincer nu cred ca vine cineva sa ia astea .Nici masina daca este veche nu se oboseste nimeni. Am incercat eu cu un ford din 2001 si nu l au aceptat sa imi mai scada la credit.
Ps.Nici eu nu sant avocat
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
aikidoro, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri.
In imobilul ipotecat nu sunt bunuri. Dar daca incepe executarea silita a imobilului presupun ca nu se mai ajunge acolo.
Noi am dori sa oprim executarea silita cu o intelegere de bun simt ptr plata in rate a datoriei. Nu stim insa daca se poate.
De putut se poate , numai înțelegere sa găsiți la “șacali “de executori

Alte discuții în legătură

Executare silita - fara bunuri urmaribile mihaieparu mihaieparu Buna ziua, Va contactez in legatura cu un mesaj SMS primit astazi de la un creditor - \"In perioada urmatoare, inspectorii desemnati impreuna cu un executor ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara bugsynel bugsynel buna seara! am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta: am avut un credit de nevoi personale in val de 20 000 lei in care nu am avut ipoteca sau gaj ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihaela-n mihaela-n Buna! Am o mare nelamurire si ma aflu intr-o situatie foarte delicata. De cativa ani stau in chirie la cineva, insa nu avem contract de inchiriere incheiat ... (vezi toată discuția)