avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua .
An primit o instiintare cu privire la urmarirea silita imobiliara de la executorul judecatoresc Intrebarile mele sunt :
- Care sunt pasii executarii silite ?
- Vine un executor si evalueaza apartametul ?
- Cand trebuie sa parasesc apartamentul ?
In instiintare nu stipuleaza nici un termen , decat ca sunt chemat la sediul biroului . Mentionez ca avem proprire pe salariu si eu si sotul .
Nu am inteles de ce ne executa silit imobilul pentru ca nu am facut credit ipotecar
Va multumesc
va sfatuiesc sa consultai urgent un avocat care sa analizie cazul si sa promoveze o contestaie la executare si suspendarea executarii silite. termenul de contestare este de 15 zile de la comunicarea somatiei.
Va multumesc , stimata doamna
Cat trebuie sa platesc contestatia la executare ?
Eu in apartament am bunuri mobiliare , mi le poate executa si pe acestea

-Care sunt pasii executarii silite ?-impotriva primului act de executare aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare.
- Vine un executor si evalueaza apartametul ?daca nu exista un pret fixat de comun acord cu creditorul, se va numi un expert.
- Cand trebuie sa parasesc apartamentul? Cand va exista un cumparator la licitatie si va avea hotarare judecatoreasca de evacuare.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
avvalentina, utilizator
Ipoteca da un grad de preferinta, nu inseamna ca daca nu aveti ipoteca, creditorul nu se poate indestula prin vanzarea apartamentului. La suma datorata, va dati seama ca nu se poate limita la poprirea pe salariu ca si-ar recupera banii in 10 vieti.
E in interesul dvs sa gasiti client pt apartament si sa nu ajungeti sa se vanda la licitatie.
Contestatie faceti numai daca aveti motiv.
se pot executa si bunurile mobile. TOT.

de asta v-am recomandat sa consultai un avocat si sa faceti contestatie la executare.in greneral instantele acorda esalonari de plata deca reusiti sa probati ca sunteti de buna-credinta.

in orice caz daca depasiti termenul nu mai aveti nici o sansa

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament misu12345 misu12345 Buna . Dupa ce mi sa cesionat un credit de la o banca unei firme de recuperare creante , sa pus poprire pe salarii , se retin bani lunar , sa pus sechestru ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nina1 Nina1 Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)