avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre timp s-a produs ruptura intre noi si ex sotul nu a mai platit 3 rate consecutive la banca. Ca urmare a venit notificare de executare bancara pe numele ex sotului (doar el fiind imprumutat) prin care se comunica faptul ca in termen de 5 zile de la comunicare nu se platesc ratele restante se va proceda la executare silita.
Care este procedura de executare silita?
Pot contesta aceasta executare?
Sunt in partaj cu ex sotul si nu stiu care va fi procedura de a-mi obtine partea mea din imobil si bunurile din imobil.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:41, 28 Ianuarie 2011
Puteti face contestatie impotriva executarii silite
Ce ar trebui sa contina contestatia impotriva executarii? Unde , cum si cand se depune aceasta contestatie? Prin contestarea executarii pot fi acuzata ca intarzii in mod intentionat recuperarea de catre banca a prejudiciului realizat de ex sotul prin neplata ratelor bancare? Imobilul este pe numele meu si al ex sotului si suntem in proces de partaj. Contractul de imprumut este numai intre banca si ex sot. Greseala mea este ca am semnat pe contractul de ipotecare a imobilului.
Cu stima
Daca nu stapaniti procedura,avand in vedere complexitatea spetei sa impune sa contactati persoana specializata ,care in baza documentelor ,poate opta pentru varianta favorabila dvs
Banca a inregistrat pe rolul judecatoriei actiunea de incuviintare silita .S-a dat solutionare in favoarea bancii prin admiterea cererii. Ce se va intampla in continuare?O posibila contestatie inseamna recurs? Ce implica acest recurs? La o contestatie se percep taxe? Daca banca va avea castig de cauza va trebui sa suport cheltuieli de judecata, daune in favoarea bancii?
Cu stima
Daca instanta a incuviintat executarea silita,pe cale de consecinta executorul judecatoresc,va demara procedura legala de executare silita
Impotriva executarii silite,in temeiul disp art 399-405 Cod pr civila ,aveti posibilitatea sa formulati contestatie

Alte discuții în legătură

Partaj vs executare silita Nina1 Nina1 Buna ziua Sunt in proces de partaj bunuri comune. S-a realizat expertiza pentru bunuri mobile si pentru imobil in cadrul partajului. Imobilul este executat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru furt Nina1 Nina1 Buna ziua, S-a depus o plangere penala pentru furt impotriva mea, ca atare s-a format un dosar penal in care sunt faptuitor. Nu stiu de ce anume sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)