avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre timp s-a produs ruptura intre noi si ex sotul nu a mai platit 3 rate consecutive la banca. Ca urmare a venit notificare de executare bancara pe numele ex sotului (doar el fiind imprumutat) prin care se comunica faptul ca in termen de 5 zile de la comunicare nu se platesc ratele restante se va proceda la executare silita.
Care este procedura de executare silita?
Pot contesta aceasta executare?
Sunt in partaj cu ex sotul si nu stiu care va fi procedura de a-mi obtine partea mea din imobil si bunurile din imobil.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:41, 28 Ianuarie 2011
De ce nu faci tu o contestatie la executare in care sa ceri suspendarea executarii silite pana la solutionarea divortului. Aici ai castig 95%.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
godot, utilizator
In cadrul procesului de partaj s-a dispus efectuarea expertizei pentru imobil. Banca ce va executa silit imobilul care face si obiectul partajului a realizat o expertiza cu o valoare mult mai mica decat cea din cadrul procesului de partaj. E posibil ca diferenta intre 2 expertize sa fie atat de mare(aproximativ 30 000 euro diferenta)? Pot atentiona banca de aceasta diferenta printr-o adresa la care sa anexez expertiza de la partaj?
Cu stima
S-a scos apartamentul la licitatie. Ca proprietar al apartamentului ce se va vinde pot fi prezenta in sala in care are loc licitatia, fara a plati cei 10% taxa din pretul de pornire al licitatiei?
Cu stima
da, obligatoriu trebuie sa fii citata la termenul de licitatie.
Fiind proprietar, esti parte in dosar
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj vs executare silita Nina1 Nina1 Buna ziua Sunt in proces de partaj bunuri comune. S-a realizat expertiza pentru bunuri mobile si pentru imobil in cadrul partajului. Imobilul este executat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru furt Nina1 Nina1 Buna ziua, S-a depus o plangere penala pentru furt impotriva mea, ca atare s-a format un dosar penal in care sunt faptuitor. Nu stiu de ce anume sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)