avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru furt

Buna ziua,
S-a depus o plangere penala pentru furt impotriva mea, ca atare s-a format un dosar penal in care sunt faptuitor. Nu stiu de ce anume sunt reclamata.
Bnuies ca sunt reclamata ca as fi furat bunuri mobile- reclamatia fiind formulata de catre fostul sot.
In urma divortului s-a inceput procesul de partaj, proces in care s-a dat sentinta pe fond acum la inceputul lunii decembrie.
Bunurile mobile de care banuiesc ca sunt acuzata ca le-am furat faceau parte din masa de bunuri partajabile. Aceste bunuri se aflau in apartamentul aflat in litigiu in procesul de partaj - imobil ce a fost executat silit si vandut prin licitatie in luna aprilie 2011.
Dat fiind faptul ca procesul de partaj nu era finalizat pe instanta de fond la data la care s-a vandut prin licitatie imobilul in care se aflau bunurile mobile, trebuia evacuat apartamentul. L-am notificat pe fostul sot ca trebuie sa-mi iau din bunuri din apartament pentru ca a fost vandut prin licitatie- lucrul pe care-l il stia si dansul: imobilul a fost vandut prin licitatie din cauza ca acesta si nu si-a mai achitat ratele bancare la un imprumut facut de dansul.
L-a anuntat si in cadrul procesului de partaj ,prin avocatul care-l reprezenta in proces, ca a fost vandut prin licitatie apartamentul si ca va trebui sa parasesc locuinta si vreau sa iau o parte din bunuri mobile pentru a avea si eu pe ce sa dorm unde ma voi duce cu chirie.
Acum, dupa 7 luni am aflat ca mi-a facut plangere penala pentru furt.
Pot fi acuzata de furt, daca eu mi-am luat din bunurile mobile cumparate in timpul casatoriei, l-am notificat prin scrisoare cu confirmare de primire ca iau din bunuri si nu l-a interesat l-a momentul respectiv, l-am anuntat si prin avocat care e situatia?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 13:36, 17 Decembrie 2011
In circumstantele mentionate,fata de actiunea formulata impotriva dvs,procurorul responsabil urmeaza sa dispuna audierea partilor,ocazie cu care va veti sustine si veti proba succesiunea de evenimente cu documentele precizate,urmand a se dispune solutie legala
Sotii dispun de bunurile comune, precum si fosti sotii pana la iesirea din indiviziune. Sunt mai multe chestiu de clarificat, asa cum v-a raspuns mai sus si distinsa d-ra/d-na, pentru a se stabili daca sunt indeplinite conditiile trageri la raspundere penala. De exemplu fostul sot va cerut rstituirea vreunui bun, dupa ce dumneavoastra a-ti mutat bunurile respective? In fine, problema nu se rezolva pe forum ci in fata organelor abilitate.
Fostul sot nu a cerut restituirea vreun bun anume luat de mine. Eu l-am notificat in luna Mai si am mentionat ce bunuri doresc sa iau din imobil si ce bunuri vor ramane in imobil conform expertizei bunuri mobile din dosarul de partaj. Dansul nu a facut nici o solicitare de restituire, mai mult decat atat prin avocatul care-l reprezinta nu a raspuns solicitarii mele de a clarifica situatia bunurilor avand in vedere ca banca a executat silit apartamentul in care se aflau bunurile si vandut acest imobil. Imobilul a fost cumparat de persoana care este actionar la aceeasi societate comerciala cu fostul sot. Deci stia foarte bine ce a ramas in imobil din moment ce dansul "i-a predat apartamentul" - vorba vine, in apartament s-a mutat fostul sot.
Pana acum nu l-a interesat soarta bunurilor din imobil iar acum brusc si-a amintit de ele.
Ce e de facut?Pot fi acuzata de furt?
Cu stima
E ciudat cum s-a vandut la licitatie, atata timp ca exista partajul. In fine, mai am o intrebare, cine avea folosinta apartamentului in care se aflau bunurile, dupa desfacerea casatoriei ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Fostul sot a depus actiunea de divort si partaj si in aceea zi s-a mutat cu amanta. A luat din bunurile din casa si s-a mutat in lipsa mea. Eu cand am ajuns acasa dansul deja carase lucrurile si se mutase. Apartamentul a fost pe numele amandurora*- am fost amandoi proprietari. Eu am ramas in imobil pentru ca aveam unde sa merg sa locuiesc. El s-a mutat pentru ca a avrut sa locuiasca impreuna cu amanta.
Cu stima

Alte discuții în legătură

Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Partaj vs executare silita Nina1 Nina1 Buna ziua Sunt in proces de partaj bunuri comune. S-a realizat expertiza pentru bunuri mobile si pentru imobil in cadrul partajului. Imobilul este executat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nina1 Nina1 Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)