avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una din parti nu a avut bunuri proprii ,dobandite inainte de casatorie sau venituri proprii
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 18:25, 30 Mai 2011
Cota parte intr-un proces de partaj este stabilita de catre instanta.Eu cred ca in situatia de fata va fi 50%-%0%.
50%-50%
De regula ,daca partile au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune,
partajul se realizeaza in cota egala ambele parti.
Daca insa ,intervine partajul voluntar,respectiv cel consimtit in fata notarului ,
atunci exista posibilitatea ca unul dintre parteneri sa dispuna in favoarea celuilalt o parte din cota sa.
Daca partile nu se inteleg amiabil asupra masei partajabile ,ramane ca instanta de judecata sa dispuna in baza probelor cota ce revine partilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Amandoi am contribuit la dobandirea bunurilor.Am lucrat si am avut venituri, uneori chiar mai mari decat ale sotului,dar acum nu inteleg de ce solicita cota de 80%pt el si 20% pt. mine cu toate ca nu are nici o dovada in sensul ca ar fi contribuit mai mult la dobandirea bunurilor.A depus ca si dovezi copie dupa veniturile din carnetul de munca.
Poate ca incearca si el si daca tine , tine , daca nu , ramane 50-50 !

Alte discuții în legătură

Care este procedura? Nina1 Nina1 Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Proces partaj eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri : - ce presupune un proces de partaj pentru un apartament ? Am inteles ca pentru pornirea acestei ... (vezi toată discuția)