avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentința de divorț mi-a fost reținută la Starea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentința de divorț mi-a fost reținută la Starea civilă. Cum pot obține un alt exemplar?

buna ziua! sunt la a doua casatorie,din prima casatorie am un copil minor incredintat mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.la depunerea actelor pt a doua casatorie cei de la primarie mi-au retinut sentinta de divort original.eu cu acea sentinta puteam iesi din tara cu copilul fara procura de la tata avand in vedere ca el nu si-a cerut nici un drept asupra copilului.eu acum trebuie sa imi schimb buletinul cu numele actual dupa a doua casatorie si am nevoie de accea sentinta,din cate am inteles se elibereaza de la tribunal. vroiam sa stiu daca ramane acceias si daca afecteaza cu ceva iesirea din tara cu minorul avand in vedere ca eu voi fi pe alt nume decat pe cel care mie scris in sentinta...ce am de facut? va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alina8610 , utilizator 18:13, 7 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In privinta unui alt exemplar de hotarare, formulati o cerere adresata presedintelui instantei care a pronuntat-o, in dosarul respectiv ( nr./an) si solicitati eliberarea unei copii legalizate a sentintei. Anexati cererii o taxa judiciara de timbru de 5 lei.
In privinta schimbarii numelui ca urmare a incheierii unei noi casatorii, luati la dvs.cand iesiti din tara pe langa hotarare si cerificatul de casatorie in original si copie.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc,cu stima si respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camiy23 camiy23 Buna, As dori sa imi schimb numele de familie. Prin casatorie nu mi-am schimbat numele de familie deoarece am avut niste probleme personale. As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Acte schimbare nume florin_feraru florin_feraru Buna seara!Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte ii trebuiesc pentru a schimba numele copilului.M-am casatorit de curand .Sotia mea are un copil dintr-o ... (vezi toată discuția)