avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua , am depus si eu dosarul de indemnizatie crestere copil cu toate actele cerute de catre ei dar drept urmare am primit refuzul acestora pe motiv ca am contractul de munca cu doar 1 zii pe luna asa si intradevar asa il am contractul dar ce nu inteleg eu este ca la primul copil acelasi contract am avut si am beneficiat si acum nu beneficiez . mai ales ca nu scrie absolut nicaieri ca trebuie sa fie un anumit tip de contract sau nr de ore sau zile lucrate .
OUG 111/2010
art.4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6).
(3) Prin excepție, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situația în care nașterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data nașterii copilului și data prezumată a nașterii, certificată de medicul de specialitate.
multumesc pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului corduneanuloredana corduneanuloredana Buna seara? Sunt insarcinata in 4 luni, pe 10 august 2018 e data probabila a nasteri . Eu pe data de 11 august 2018 fac 1 an de zile . Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Sarcina, indemnizatie dobreramona dobreramona Eu sunt angajata din 14.07.2016,si am cam 6-7 luni de sarcina. Daca nasc dupa data de 14.07.2017 stiu ca beneficiez de indemnizatie copil. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca pt 2 zile Anca A Anca A Buna ziua, Va prezint situatia mea: am contractul de munca pe perioada determinata care va inceta pt 2 zile lucratoare, dupa care voi incheia un contract ... (vezi toată discuția)