avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare pensie neridicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare pensie neridicata

Buna ziua,

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care imi vor raspunde la aceasta postare, orice informatie este binevenita.

Povestea mea incepe cam asa: tatal meu (pensionar MAPN) a fost dat disparut oficial la Politie in data de 1.09.2010. De la acea data pana astazi nu a mai fost de gasit, asa ca am actionat in instanta si in data de 26 Octombrie 2017 am obtinut si Certificatul de Deces, prin hotarare judecatoreasca.

In tot acest timp, nimeni nu a ridicat pensia de care beneficia tatal meu. Prin urmare, in tot acest timp banutii s-au strans acolo (nu stiu exact daca ii primea in cont sau trebuia sa ii ridice de la oficiul postal).

Tatal meu a mai avut un copil in afara casatoriei cu mama, si normal ar fi sa impartim in 2 aceasta suma, pentru ca si el este mostenitor de drept.

Intrebarile mele ar fi:
- care este procedura legala prin care pot beneficia de aceasta suma?
- cum il pot localiza pe fratele meu (ii stiu numele complet, dar nu am nici o alta informatie)
- mi se poate recomanda un avocat bun pe forum la care sa pot apela pentru mai multe detalii? Daca da, cati bani trebuie sa pregatesc?

Va multumesc tuturor,
Liviu Popa

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș tibicatalin tibicatalin Bună seara , am o poveste un pic mai complicată .. eu si sora mea am beneficiat de pensie de urmas de pe urma parintilor nostrii. De la decesul mamei ... (vezi toată discuția)
Rugaminte pensie de urmas @ur@ @ur@ Tata a decedat in ianuarie 2017. La data decesului era pensionar pe caz de boala. Stiind ca tatal meu avea ca stagiu de cotizare 11 ani de munca si s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de pastrare a pensiei la posta nickum nickum In data de 27.02.2018 am fost instiintat pentru ridicarea pensiei de la Of.Postal 2 Bucuresti sector 1. Fiind blocat de vreme in alta localitate m-am prezentat ... (vezi toată discuția)