avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună seara , am o poveste un pic mai complicată .. eu si sora mea am beneficiat de pensie de urmas de pe urma parintilor nostrii. De la decesul mamei (2012)eu am cedat surorii mele dreptul de a imi ridica ea pensia pentru a ramane un dosar de pensii comun..Anul trecut in octombrie am reluat amandoi studiile si am dus acte pentru a beneficia din nou de pensie ... Dat fiind faptul ca s-a recalculat pensa si a trecut o perioada lunga in Aprilie au venit banii din urma ( pensiile cumulate ) , o suma destul de mare ... sora mea insista ca ea nu a ridica banii niciodata si doar in luna mai au primit pensia normal . Vreau sa stiu daca exista vreo metoda in care pot afla cine a semnat si cine a ridicat suma aceea de la postas?si daca eu am cedat dreptul de a ridica pensia inseamna ca sora mea e libera sa nu imi dea drepturile mele ? Cum pot proceda macar sa aflu adevarul macar. Apreciez , si imi cer scuze pentru romanul scris.
Veti verifica la oficiul postal daca s-au inmanat banii si cui , veti solicita copii . Daca sora dvs. a ridicat banii si refuza sa va dea jumatate , veti solicita de la casa de pensii date privind sumele trimise si o puteti actiona in judecata civila (pretentii) sau penala pentru inselaciune- prin plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas drakin drakin In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - ambii parinti decedati. cine si cum va ridica pensia? sakura2 sakura2 Buna ziua! Am si eu o rugaminte : daca se poate sa imi spuneti cum ar trebui procedat in situatia aceasta:.Eu impreuna cu fratele meu beneficiem de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas tibicatalin tibicatalin Buna ziua As avea si eu nevoie de niste explicatii,sunt disperat... Sunt elev (am 18 ani)si in urma cu 10 ani mi-a murit tatal , am facut pensie de urmas ... (vezi toată discuția)