avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste faptul ca acei bani au fost ridicati sau nu? Adica trebuie sa existe semnatura de primire a banilor de catre o persoana nu?
Data comunicarii este cumva data la care am primit notificarea sau data trecuta pe decizie? Iar daca cei de la Posta imi spun ca nu au primit nici un mandat postal de pensie si nici banii nu au fost ridicati nu este normal ca acei bani sa se intoarca la Casa de Pensii, deci decizia sa fie gresita din eroarea unui functionar?

Va multumesc
Intr-adevar, Oficiul Postal trebuie sa aiba un documnet, registru care sa ateste ca banii au fost ridicati de catre titularul pensiei sau de imputernicitul acestuia.
Data trecuta pe decizie este data emiterii ei .... data comunicarii este data cand ati primit acea decizie.
1. In topicul anterior, intitulat tot "pensie de urmas", ati spus ca ati primit mandatele postale acasa!
2. Daca banii nu sunt ridicati se intorc de la Oficiul Postal la Casa de Pensii cu mentiunea "pensie neachitata".
3. Verificati la posta! In prezent sotia dvs. este in evidenta Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti cu debitul precizat in decizia pe care ati primit-o. Daca banii nu au fost ridicati, solicitati Oficiului Postal dovezile. Cu aceste acte ori cu banii, daca pensia a fost ridicata, mergeti la Serviciul Executare Silita din cadrul CPMB pentru clarificarea situatiei sau pentru plata debitului, dupa caz.
Revin la problema cu pensia de urmas.
Am fost la posta romana de unde m-i s-a dat o hartie din care rezulta faptul ca pensia de urmas nu a fost ridicata de loc in perioada mentionata de cei de la Casa De Pensii.
Am fost in repetate randuri la Casa de Pensii, solicitand un raspuns dar nu am primit nici unul, pe diferite motive. Ba ca persoana care se ocupa de dosar nu este acolo, fie ca dosarul e dar nu se gaseste, sau alte scuze patetice.
Acum dupa doi ani de zile am primit o hartie de executare silita in 15 zile pentru banii pe care trebuiau sa ii recupereze, si culmea in baza unui dosar de executare silita.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Deja m-am saturat de prostiile care se indruga la casa de pensii si de incompetenta lor.
Va multumesc.
Interventie moderator:
:rtfm:
drakin:
1. Nu mai deschideti alte topicuri pe aceeasi problema ca ne incurcati si pe noi si nici dvs. nu veti intelege nimic.
2. Intrati pe acest topic initial si continuati intrebarile.

florisiris v-a raspuns:
Având în vedere faptul că puteţi demonstra că în perioada menţionată soţia dumneavoastră nu a ridicat drepturile de pensie, sfatul meu este să formulaţi o contestaţie la executare.
Nu vă speriaţi!
Aveţi suficiente probe pentru a demonstra că executarea nu este întemeiată şi nici legală.
Aveti de la posta un inscris din care rezulta ca in perioada mentionata nu ati ridicat pensia de urmas. Foarte bine! Va duceti acolo unde v-am scris inca din decembrie 2008 sa va duceti, veti rezolva problema fara sa mai fie nevoie de contestatie.

Sa nu-mi raspundeti ca ati fost, stiu foarte bine ca nu ati fost. Ati discutat cu cei de la casa locala, ceea ce nu este deloc totuna.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pot beneficia in continuare de pensia de urmas? ralucaanca ralucaanca Buna ziua, as avea nevoie sa ma lamuriti va rog cu o problema. Sunt studenta la o anumita facultate, si beneficiez de o pensie de urmas, in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Buna ziua. Am mai scris si va multumesc pentru raspuns.Ma confrunt cu noi probleme. Oficiul Postal a refuzat categoric la cererea mea scrisa prin care am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Buna ziua, va multumim ca existati si sunteti de mult ajutor. Ma confrunt cu o problema cu casa de pensii. Fiica mea a beneficiat de pensie de urmas dupa ... (vezi toată discuția)