Anniemax a scris:
Buna ziua. Am deschis mai deult un subiect la care am primit un raspuns foare bun.
rmatoarele intrebari sunt continuarea acelui mesaj.
Mentionez din nou ca beneficiez de pensie de urmas, sunt la master in anul 1. Beneficiez de 2 pensii de urmas, una civila(dupa mama) si una militara(dupa tata).
1.Daca nu termin masterul, doar anul, dupa care renunt ca sa ma inscriu la alt master/alta facultate primesc in continuare pensie de urmas?
2. Raspunsul la acest topic cat si la topicul precedent deschis de mine "pensie de urmas la al doilea master" e valabil atat pentru pensia civila cat si pentru cea militara? Traiesc cu impresia ca in celalalt topic raspunsul era valabil doar pentru civila.
Linkul catre celalalt topic este:
www.avocatnet.ro/con ...
Interventie moderator: Am rugamintea sa nu mai deschideti alte topicuri in legatura cu aceeasi problema si sa cititi Regulamentul de postare.
Multumesc!
In legatura cu intrebarile puse:
1. Daca va inscrieti imediat la alt master / facultate, veti primi in continuare pensia de urmas. Conditia este sa depuneti la casa de pensii adeverinta care atesta acest lucru.
2. Raspunsul era valabil doar pentru pensia de urmas primita din sistemul public. N-ati precizat pana acum din ce sistem primiti pensiile.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea