avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nelamurire - pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nelamurire - pensie de urmas

Am 22 de ani, am terminat facultatea in vara aceasta, iar din toamna incep cursurile de master. Cat am fost studenta am primit pensia de urmas. Intrebarea mea este daca si pe perioada studiilor de master voi primi pensia de urmas? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 23:18, 7 Septembrie 2009
Bineinteles, primiti pensie de urmas. Ordinul nr. 340/2001 privind Normele de aplicare a Legii nr. 19/2000 a fost modificat in acest sens inca de la inceputul anului trecut.

Este toamna, nu uitati sa duceti adeverinta care atesta ca, practic, va continuati studiile! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
1. Masterat este tot o forma de invatamant organizata potrivit legislatiei in materie, puteti beneficia de pensia de urmas pana la terminarea studiilor dar fara sa depasiti varsta de 26 de ani, asa cum prevede Legea nr.19/2000.
2. Daca ati absolvit facultatea cu 3 ani de invatamant si masterul este la zi, aveti tot dreptul sa primiti pensia de urmas.
3. Va recomand sa mergeti cu adeverinta de la facultate in cursul lunii septembrie, daca nu gasiti intelegere la ghiseu, mergeti la serviciul juridic de la casa de pensii si explicati situatia Dvs.
Aveti tot dreptul sa primiti pensie de urmas pentru perioada de master.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare pensie urmas chuupy chuupy Buna seara! Am 22 de ani si beneficiez de pensie de urmas din partea mamei . Anul acesta am absolvit facultatea si nu am fost admisa la master la facultatea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la masterat nicolaegabrielm nicolaegabrielm Buna ziua! Am o problema referitoare la conditiile de acordare(primire in continuare) a pensiei de urmas.Sa zicem ca persoana X beneficieaza de pensie de ... (vezi toată discuția)