avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suspendarea pensiei de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suspendarea pensiei de urmas

Buna ziua. Am mai scris si va multumesc pentru raspuns.Ma confrunt cu noi probleme. Oficiul Postal a refuzat categoric la cererea mea scrisa prin care am solicitat pe perioada aferenta anilor 2006-2007 un act in care acesta a primit si a distribuit pensia de urmas, spunandu-mi ca doar la cererea instantei, iar arhiva actelor este pastrata doar 2 ani Nici eu nici fiica mea intentionat nu am depus adeverinta de scolarizare pt. an IV la Casa de Pensii considerand un motiv in plus pt. suspendarea pensiei, iar cererea mea de suspendare din 2006 nu se mai gaseste la dosar.La dosar insa exista o adeverinta de scolarizare pt an IV solicitata de Casa de Pensii de care noi am aflat acum dupa 3 ani, inexplicabil, in conditiile in care in primii 3 ani de facultate ,daca fiica mea nu depunea aceasta adeverinta , pensia era suspendata, si inexplicabil este si faptul de ce pensia a fost virata pana la 01.03.2007 cand la dosar exista aceasta adeverinta, iar fiica mea a avut licenta in iulie 2007. Casa de Pensii a refuzat categoric sa mi se faca o copie dupa solicitarea si dupa adeverinta primita de la Universitate spunandu-mi ca doar prin instanta.Am facut o plangere in instanta si as dori sa stiu daca, decizia este cu data de 25.05.2009, si Casa de Pensii nu imi va dovedi cu inscrisuri si semnaturi ca am ridicat pensia de urmas, iar procesul se termuna pana la 01.11.2009 mai pot beneficia de o prescriere?VA MULTUMESC si va doresc multa sanatate Cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:42, 11 Iunie 2009
Buna ziua, doamna (pentru ca veti citi mesajul meu ziua :) )!

Ati avut ghinionul sa intalniti un lucrator al Oficiului Postal in plin exces de zel; in fond, v-ati interesat de un drept al fiicei dvs. si de o eventuala obligatie corelativa a Casei de Pensii. Iar arhivele se pastreaza 50 de ani, nu 2 ani! :stunned:

Hmm, Casa de Pensii a solicitat adeverinta de la facultate si a primit-o... Asta este cusuta cu prea multa ata alba ca sa o pot crede.

Decizia de debit emisa in 25.05.2009 de Casa de Pensii a intrerupt cursul prescriptiei. Data pronuntarii unei hotatari judecatoresti nu are, din punctul de vedere al curgerii termenului de prescriptie, nicio relevanta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Buna ziua, va multumim ca existati si sunteti de mult ajutor. Ma confrunt cu o problema cu casa de pensii. Fiica mea a beneficiat de pensie de urmas dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas drakin drakin In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de urmas dinosaurustt dinosaurustt Am 18 ani si primesc pensie de urmas. Anul acesta am absolvit liceul. Nu urmez cursurile unei facultati anul acesta. As vrea sa o fac de anul viitor. In ce ... (vezi toată discuția)