avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecat în două dosare penale. Care sunt șansele la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecat în două dosare penale. Care sunt șansele la pedeapsa cu suspendare?

Buna ziua.
In luna martie 2017 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La sange mi-a iesit 1.80 la prima proba de sange, si 1.61 la a doua in interval de 1 ora.
Asta s-a intamplat in judetul Gorj.....

La acest proces, instanta de Fond este pe date de 7 Decembrie 2017.

Tot in decursul acestui an, pe 21 Septembrie 2017, s-au intamplat urmatoarele.
Detineam o masina adusa din Germania, Neinmatriculata, Cu numere rosii pe care le-am montat pe masina de la o caruta (deci false.), permisul meu fiind suspendat.
In 21 sep. 2017 cand am fost oprit in trafic de catre organele de la politia rutiera, in judetul Dolj de aceasta data, am fost depistat cu urmatoarele infractiuni:

1. Permis suspendat.
2. Masina neinmatriculata.
3. Numere False.
4. Alcoolemie 0.41 mg/L in aerul expirat (la sange inca nu au venit rezultatele.)
5. Incredintare vehicul catre o persoana ce nu detinea permis de conducere.

Fapta s-a petrecut astfel:
La intrarea intr-o localitate din Dolj, am observat un echipaj de la politia rutiera pe directia de mers, fapt pentru care am tras masina in fata unei porti, in fata unei case. In masina ma aflam cu inca un prieten. Am coborat din masina, am incuiat masina, si am stat langa ea in speranta ca politia va pleca si ne putem continua drumul inapoi spre casa (cca. 9 km). Dupa 10 minute, prietenul cu care ma aflam, mi-a cerut cheile masinii sa conduca el inapoi spre casa, eu stiind faptul ca nu detine permis de conducere.
I-am incredintat cheile, ne-am urcat in masina, si am plecat. Dupa cateva sute de metri un echipaj de politie venea din spate si ne-a tras pe dreapta, motiv pentru care am fost condusi amandoi la sectia de politie. Mi-a fost intocmit dosar penal cu cele 5 infractiuni mentionate mai sus, iar prietenului meu care a fost prins la volan fara permis i s-a intocmic dosar penal pt infractiunea de conducere fara permis, si cu o alcoolemie de 0.36 mg/L alcool pur in aerul expirat.

Intrebarea mea este, care sunt sansele ca in ambele dosare penale sa primesc pedeapsa cu suspendare, si de asemenea va fi posibila contopirea acestora intr-o pedeapsa tot cu suspendare.

Primul dosar, cel din Gorj are Fondul in 7 Decembrie 2017, iar cel de-al doilea inca nu ajuns in instanta.
De asemenea, in cel de-al doilea dosar, am primit la procuratura control judiciar pe 60 de zile, pana pe data de 24 Noiembrie 2017, cu interdictia de a parasi judetul Dolj, si semnatura la sectia de politie din 3 in 3 zile.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BlueFeather , utilizator 03:58, 3 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de multe alte aspecte, nu doar de cele precizate de dvs. Vor fi avute in vedere circumstantele reale si personale.
Daca sunteti trimis in judecata pentru toate acteste fapte, instanta stabileste pedeapsa pentru fiecare in parte, o aplica pe cea mai greau plus un spor de o treime din totalul celorlalte.
Daca pedeapsa o sa fie inchisoare de cel mult 3 ani si nu sunteti recidivist, se poate dispune suspendarea, Permisul o sa fie anulat.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. De asemenea, ce se va intampla daca voi primi cu suspendare in ambele dosare? Un dosar se judeca in Tg. Cărbunești.... iar celalalt in Bailești Dolj.
Depinde de.cum va veti apăra sau cum veti fi apărat dar și de ce judecător nimeriti.
Este o conjunctură de factori care poate sa va fie sau nu favorabilă...
Sunt mai multe variabile...si nu pot fi controlate toate...
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Depinde de.cum va veti apăra sau cum veti fi apărat dar și de ce judecător nimeriti.
Este o conjunctură de factori care poate sa va fie sau nu favorabilă...
Sunt mai multe variabile...si nu pot fi controlate toate...


Va multumesc pentru raspuns. Credeti ca aș putea primi o amendă penală in dosarul cu alcoolemie 0.81 mg/L ? Si daca da, doresc sa stiu daca m-ar favoriza in celalalt dosar in care am 5 infractiuni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta daca in primul dosar primiti o condamnare cu suspendarea executarii, daca in celalalt sunteti condamnat cu executare. Or sa se aplice regulile concursului de infractiuni, despre care am vorbit mai sus, urmand sa executati pedeapsa.
Sunt sanse, dar foarte mici, ca dupa contopire sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendarea executarii,avand in vedere numarul infractiunilor si natura lor.
Asa cum am spus si mai sus, sunt avute in vedere toate circumstantele reale si personale, Incercati sa faceti o aparare cat mai buna, identificand cat mai multe elemente favorabile dvs

Alte discuții în legătură

Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Informare alcool volan mystyk2000 mystyk2000 Buna ziua. Prietenul meu are o condamnare cu amenda penala si anulare permis care s-a incheiat in decembrie 2015, urmand ca in decembrie 2016 sa obtina un nou ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan-sfaturi va rog ! iulian1986 iulian1986 Am sa relatez oarecum pe scurt problema pe care o am . In urma cu 4 zile am fost la o nunta . In jurul orei 03.00 am vrut sa ma deplasez acasa impreuna cu fata ... (vezi toată discuția)