avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Când se consideră executată o condamnare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Când se consideră executată o condamnare cu suspendare și probațiune?

Acum 3 ani nepotul meu a fot condamnat 3 ani cu suspendare la executare si 7 ani de probatiune. Daca cei 3 ani s-au scurs, se considera pedepsa executata? daca are vre-o abatere in urmatorii 4 ani pana la finalul celor 7 ani de probatiune , se vor calcula in pedeapsa si cei 3 ani cu suspendare care s-au consumat deja?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: anca196 , utilizator 10:49, 9 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice condamnare suferita in perioada de 7 ani revoca beneficiul suspendarii executarii pedepsei.
Pedeapsa se considera executata in cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)