avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare contract de munca

Buna ziua. Sotul meu lucreaza cu contract de munca pe nedeterminata, program de 8 ore pe zi iar firma ii obliga ca, de la 1 ian 2018, sa semneze act aditional cu program de durata la 12 ore (12 cu 24, 12 cu 48). Întrebarea mea este: daca va refuza sa semneze, ce se va putea intampla? Risca sa fie dat afara, somaj sau negocierea pt acordarea de salarii compensatorii pt obtinerea demisiei? Mentionez ca firma este in deficit de personal.
Va multumesc si astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 15 Noiembrie 2017
Programul de 12/24 nu poate fi functionavbil si aplicabil decat daca in c.i.m. este mentionata repartizarea timpului de munca inegala.

Daca va refuza semnarea acelui act, atunci probabil ca se vor exercita presiuni pentru a-si da demisia sau probabil ca se va decide concedierea.
Multumesc mult pt răspuns. Deci ii poate desface contractul de munca așa pur si simplu sau vor negocia pt a-si da demisia acordandu-i salarii compensatorii?
Sunt posibile si situatiile mentionate de dvs , dar si alte situatii . Prin urmare, este foarte greu de stabilit ceea ce va decide angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta ... max36 max36 Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta si statele sa fie intocmite cu 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ? Mentionez ca in CIM este ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)