avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Închiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Închiriere apartament

Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un an fiscal inchirierea ?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
noriszah, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 10 Noiembrie 2017
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia celui care inchiriaza imobil sa declare contractul la ANAF pentru achitare obligatii la buget
Daca nu inregistrati contractul,si in caz de eventual control,riscati sa fiti acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
Am vazut asata !!!!Atenție! Nu sunt obligați să depună declarația privind venitul realizat, formular 200, contribuabilii care realizează venituri din cedare folosinței bunurilor pentru care chiria prevăzută în contractul încheiat între părți este stabilită în lei, nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real și la sfârșitul anului anterior nu îndeplinesc condițiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activități independente, pentru care plățile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat și impozitul este final.
Nu sunt obligați să depună declarația privind venitul realizat, formular 200, contribuabilii care realizează venituri din cedare folosinței bunurilor pentru care chiria prevăzută în contractul încheiat între părți este stabilită în lei, nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real și la sfârșitul anului anterior nu îndeplinesc condițiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activități independente, pentru care plățile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat și impozitul este final.
Va rog sa dati raspunsuri argumentate si nu pe baza de acuzatii .
Site-ul se numeste avocatnet.ro si nu procurornet,ro.

Alte discuții în legătură

Chirie apartament tzuku51 tzuku51 Detin un apartament in Bucuresti pe care as dori sa-l inchiriez pentru o perioada de minim 1 an. Cum trebuie procedat,ce demersuri trebuie facute la fisc,ce ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)