avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire Pf. VS. Poprire Pj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire Pf. VS. Poprire Pj

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca o poprire pusa unei persoane fizice(retinere salariala in urma unei hotarari judecatoresti) ar afecta aceea persoana fizica in cazul in care aceasta ar fi si unic asociat al unui Srl.
Mai exact as vrea sa stiu daca as infiinta o societate comerciala in forma unui Srl si as fi unic asociat daca poprirea pe care o am mi-ar crea probleme si in firma.Cont blocat,etc...?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: joker75 , utilizator 20:13, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Persoana juridica este diferita de persoana fizica, in special in cazul Societatii cu Raspundere Limitata (SRL), astfel, daca poprirea are loc pe conturile societatii din cauza unor datorii neplatite, contul persoanei fizice (administrator/asociat/actionar) nu este afectat, fiind diferit si neavand legatura.
Se aplica si invers. Poprirea conturilor personale ale administratorului/asociatului/actionarului unei firme nu afecteaza cu absolut nimic societatea SRL (sau SRLAU, societate cu raspundere limitata si asociat unic)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc foarte mult pentru lamurire.
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pusa unei persoane asociat în firma mihaidrm mihaidrm Buna ziua! As vrea sa stiu daca o poprire pusa unei persoane fizice(retinere salariala in urma unei hotarari judecatoresti) ar afecta aceea persoana fizica in ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat emunteanu emunteanu Buna seara, Un ONG creaza un srl la care este actionar unic. Daca srl -ul este suspendat, dar este dator , in urma unei hotariri judecatoresti anterioare ... (vezi toată discuția)
Insolventa- tragerea la raspundere a administratorilor care au avalizat in nume personal bilete la ordin Minodora Sorian Minodora Sorian O societate cu raspundere limitata a intrat in insolventa procedura generala. Sunt 2 asociati, din care unul este administrator. Administratorul l-a mandat pe ... (vezi toată discuția)