avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comisionul agențiilor imobiliare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comisionul agențiilor imobiliare

De trei luni incerc sa cumpar un apartament - de doua camere -
Din pacate din cauza celor de la asa-zisa " Agentie Imobiliara " nu pot .
De ce?
Comisionul pe care il cere agentia de la cumparator este cuprins intre 2 - 3 % din suma (pentru nici un serviciu.....consider ca este hotie la drum mare).exemplu: House consulting Imobiliare ; Katec imobiliar; Dovada - convorbirile telefonice; Casa Eden - care a incercat sa ma faca sa completez un contract la colt de strada - am si un martor)
Acest comision pe care il cere agentia pentru intermediere nu ar trebui platit doar de cel care angajeaza agentia sa ii intermedieze afacerea?

Conform cu :
LEGEA NR. 296/2004, REPUBLICAT 2008 -CODUL CONSUMULUI ;ART. 10 – „Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs, de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs.”
Daca este ilegal, ce pot sa fac??
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Contract de vizionare_agentie imobiliara CatanaNelu CatanaNelu Imi cer scuze daca poate am postat gresit acest mesaj. Conform ORDONANŢEI nr.99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. 51, ordonanta 99/2000 zankjoe zankjoe [b]Ordonanta 99/2000[/b] \" Art. 51. - Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de ... (vezi toată discuția)