avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Patrimoniu cabinet medical desfiintat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Patrimoniu cabinet medical desfiintat

Am un cabinet medical individual si doresc incetarea definitiva a activitatii. Doresc sa preiau eu spatiul si masina. Am inteles ca nu mi se transfera mie automat, ci trebuie sa mi le vand eu mie, chiar inainte de a desfiinta cabinetul, dar nu am inteles daca se va considera venit impozabil sau nu. Eu interpretez ca nu se impoziteaza (conform codului fiscal art. 68 al 2, lit c): "câștigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii, utilizate într-o activitate independentă, exclusiv contravaloarea bunurilor rămase după încetarea definitivă a activității."
La anaf mi-a spus ca se impoziteaza, conform normelor metodologice art 7 al 2, dar aici nu se specifica situatia incetarii definitive a activitatii: "(2) În venitul brut al afacerii se include și suma reprezentând contravaloarea bunurilor și drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activității în patrimoniul personal al contribuabilului, operațiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la prețurile practicate pe piață sau stabilite prin expertiză tehnică.

În cazul schimbării modalității de exercitare a unei activități, precum și al transformării formei de exercitare a acesteia într-o altă formă, potrivit legislației în materie, în condițiile continuării activității, se include în venitul brut al afacerii care urmează să se transforme/schimbe și contravaloarea bunurilor și drepturilor care trec în patrimoniul afacerii în care s-a transformat/schimbat."
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Transfer active din patrimoniul afacerii actvitate independenta josephine_cointreau josephine_cointreau Va rog sa ma ajutati cu privire la interpretarea prevederilor fiscale referitoare la transferul bunurilor din patrimoniul afacerii in cazul schimbarii ... (vezi toată discuția)
Radiere cabinet medical individual si infiintare srl cu acelasi obiect de activitate tiberiu60 tiberiu60 Buna ziua, Sotia mea are un cabinet medical individual si doreste sa infiinteze un SRL cu acelasi profil de activitate. Din cate m-am informat, se radiaza ... (vezi toată discuția)
Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)