Am in proprietate o suprafata de padure.Anul trecut un vecin a folosit un utilaj pentru a-si face un drum pe terenul lui.Fara acordul meu a trecut cu utilajul pe proprietatea mea distrugand arbusti si pajiste.Am sesizat politia locala, au deschis un dosar dupa catva timp am primit raspuns ca terenul pe care s-au facut distrugeri nu este al meu-este al statului roman saual paratului.Am renuntat sa merg in instanta deoarece nu era facuta succesiunea dupa parinti la momentul acela.Anul acesta l-am surprins pe acelasi vecin dupa ce a doborat un fag .Am sunat la 112 au venit 2 agenti au facut poze au venit de la ocolul silvic au masurat cioata .Acum astept sau inaintez in instanta deoarece politistul care s-a ocupat anul trecut mi-a spus si acum ca el stie ca nu am teren acolo deci ma pot astepta la acelasi raspuns
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac.Va multumesc.
.
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie sa va clarificati situatia juridica a terenului pe care spuneti ca-l detineti, adica sa faceti succesiunea, sa obtineti certificatul de mostenitor, sa va delimitati parcela, eventual sa o arondati unui ocol silvic privat, dupa caz, si asa mai departe, in caz contrar chestiunea se repeta la nesfarsit.
Succesiunea s-a facut,am certificat de mostenitor ,masuratori cadastrale au fost facute inainte de primul incident.Politia nu-si face treaba din cauza asta chestiunea se repeta la nesfarsit.Pe cine sa chem in judecata?Pe hot sau pe politistul care nu -si face datoria?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@sarbe, Pentru problema cu fagul doborat, nu este vorba despre distrugere, ci despre furt. Acum, daca ati depus deja plangere nu aveti ce sa faceti decat sa va informati asupra mersului anchetei, eventual si cu ajutorul unui avocat, insa nu o puteti influenta in vreun fel. Si in extenso, trebuie sa va puneti problema sa va inscrieti cu parcela intr-un ocol silvic, dupa cum v-am spus, pentru ca in acest fel suprafetele vor fi delimitate, iar raspunderea pentru paza fondului forestier se va imparti.
Quartila
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va mai chinuiți atâta cu poliția, că nu rezolvați nimic.
Faceți reclamație la Garda de Mediu. Întrucât acel vecin a doborât un copac. Acest lucru este mult mai grav decât orice, iar sesizarea o poate face oricine Succes!
Legea silvica
anduteo
As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)