avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat furt masa lemnoasa de pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat furt masa lemnoasa de pe terenul meu

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Am un teren cu padure, brad, acolo mai sunt și alti proprietari care au parcele cu masa lemnoasa. Într-o zi m-am dus la curatat de pasune, când am ajuns la padure am constatat că de pe terenul meu erau taiate 2 lemne, pe tarlaua vecinului de langă mine incă 10 bucati. A doua zi am mers cu tractorul și le-am adus acasa, pentru lemn de foc, pe cele 2 bucati. Seara ma trezesc cu politia și cu copii fostului proprietar de pe a doua tarla de langă mine, aceștia nu aveau nimic de a face cu lemnele taiate pt ca nu erau de pe tarlaua lor, era de pe parcela vecinului de langa mine. Ei au profitat de faptul că vecinul cu parcela de langa mine, se deplasa mai greu și nu prea vedea de padure. Acesti indivizi de pe a doua parcela unde nu erau lemne taiate , de fapt nici nu prea mai erau ce sa taie pt ca le-au taiat de mult , m-au reclamat la politie pentru tăiere ilegala de arbori și furt de pe terenul lor. Politistul fără sa stea pe gânduri lea acceptat reclamatia și a dispus ca cele 12 bucati de lemne sa fie transportate in curtea lor in custodie pana la clarificare.Dupa un timp am fost invitati de politist și de un reprezentant de la Silvic să mergem la padure sa identificam cioatele, și sa ducem și actele de proprietate, lucru care l-am și făcut. La fata locului ei au sustinut în continuare că lemnele sunt de pe terenul lor dar nu au dus nici un act doveditor. Eu și vecinul meu de langă mine am dus acte doveditoare de proprietate. Reprezentantul de la silvic a spus că pana nu se clarifică cu hotarele nu face nici o masurătoare și au plecat. La cateva zile acești falși proprietari au mers la padure, au trecut peste parcela vecinului pana în parcela noastră și au făcut semne pe brazi cu toprul mutand hotarul in terenul nostru. Au fost descoperiti chiar acolo la fata locului în octombrie 2013, i-am intrebat ce faceti voi aici, Au raspun: pe aici este hotarul nostru, eu le-am spus că nu este adevarat și am scos expert topografic de stabilire a hotarelor. A venit expertul, a măsurat și am stabilit hotarele intre noi și vecinul de langă noi de pe terenul care erau taiate lemnele. Intre timp au incercat să cumpere parcela de la vecinul de langă mine probabil să-și acopere greșeala dar fără succes. Intre timp reprezentantul silvic a fost cu ei și a identificat cioatele fără sa mă anunte și pe mine. Acum sunt chemat la parchet și sunt ac uzat de taiere ilegală și furt masa lemnoasă.
Întrebarea mea este: pe ce bază politilstul i-a indreptătit pe acești falși proprietari sa duca lemnele la ei in curte, care au si fost valorificate, fara sa faca dovada ca sunt proprietari. Vecinul de langa mine a vrut sa puna și el plangere precum ca lemnele sunt de pe terenul lui, politistul nu a vrut sa primeasca cererea. Va rog să ma ajutati , ce dovezi să duc la parchet pentru a dovedi abuzul sau neglijenta politistului. Eu imi asum responsabilitatea că le-am dus acasa kpe cele doua bucati . Dar restul acuzatiilor? Va multumesc.
Dacă nu a inceput procesul penal, eu kpot sa îi dau in judecata pe falsii proprietari și pe politist. Am fost chemat la parchet pentru declaratii. Vă rog dați-mi un sfat , ce este de făcut. Astept macar un raspuns de la o persoana in domeniu. Multumesc.


Interventie moderator: nu este necesar sa citati mesajul anterior, mai ales pentru ca se afla pe aceeasi pagina. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
petros11 a scris:

Dacă nu a inceput procesul penal, eu kpot sa îi dau in judecata pe falsii proprietari și pe politist. Am fost chemat la parchet pentru declaratii. Vă rog dați-mi un sfat , ce este de făcut. Astept macar un raspuns de la o persoana in domeniu. Multumesc.


Interventie moderator: nu este necesar sa citati mesajul anterior, mai ales pentru ca se afla pe aceeasi pagina. Multumesc pentru intelegere.


Chiar nu are nimeni un răspuns cu privire la falșii proprietari ?
Incep prin a va ruga, si pe aceasta cale, sa nu mai citati mesajele anterioare.
Referitor la "falsii proprietari", aveti dreptul sa faceti plangere penala, direct la parchet, pentru a nu mai fi obstructionat de catre agentul de politie.
Puteti recomanda vecinului cu probleme similare, sa depuna plangerea dumnealui tot la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau furt? sarbe sarbe Am in proprietate o suprafata de padure.Anul trecut un vecin a folosit un utilaj pentru a-si face un drum pe terenul lui.Fara acordul meu a trecut cu utilajul ... (vezi toată discuția)
Lemne cumparate legal de la ocolul silvic-este normal ca politia sa vina acasa si sa solicite documente? nicolae1986 nicolae1986 Buna seara ,astazi am cumparat o masina de lemne legal cu documente de insotire ,nu am fost oprit in trafic de nimeni ,dupa 2 ore ma trezesc acasa cu politia ... (vezi toată discuția)
Furt de lemne din padure - codul silvic nu e aspru deloc ! hamarsold1985 hamarsold1985 FURT DE LEMNE DIN PADURE CODUL SILVIC nu e aspru deloc ! Din pădurea mea hoții au tăiat arbori , și eu nu am primit nici măcar jumătate din ... (vezi toată discuția)