avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lemne cumparate legal de la Ocolul Silvic-este normal ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lemne cumparate legal de la Ocolul Silvic-este normal ca politia sa vina acasa si sa solicite documente?

Buna seara ,astazi am cumparat o masina de lemne legal cu documente de insotire ,nu am fost oprit in trafic de nimeni ,dupa 2 ore ma trezesc acasa cu politia si un padurar care sustine ca am furat lemne de la el ,am fost citat la postul de politie pentru a face dovada documentelor ,este normal ca politistul sa intre la mine sa-mi ceara documentele?pot fi sanctionat?
legal , pe proprietatea dumneavoastra , nu are voie nici procurorul fara mandat , dara-mi-te politistul.

atentie insa la ce fel de documente aveti pentru lemne, si vorbesc din experienta prin care am trecut cu ceva vreme in urma.
va trebuie neaparat bon de taiere de la ocolul silvic de unde ati cumparat lemnele , fie ca le-a-ti luat si de la proprietar , care si acesta trebuie sa aibe aprobare de la ocol cat si marcile pe trunchiul copacului cat si pe cioata ramasa in padure.
daca ati cumparat lemnele din vreun parchet , va trebuie factura si chitantata si copie dupa aprobarea de la oculul silvic.
Lemnele erau taiate ,am aviz de insotire a marfii cu bon fiscal cu suma,cantitatea si tipul lemnului.
Documente emise de ocolul silvic.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament) si sa nu mai postati mesaje consecutive cata vreme aveti posibilitatea sa editati mesajul timp de 30 de minute de la publicare ( pct.1.3 din Regulament).
In masura in care mai aveti intrebari suplimentare/nelamuriri, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici,folosind optiunea " raspunde".
Mutumesc pentru intelegere.
Aveti mai jos raspunsul primit in topicul dublat.
Daciana19 a scris:

Daca padurarul a depus plangere ca i-au fost furate lemne si v a indicat ca suspect, politia isi face datoria si verifica cele afirmate de padurar. Daca aveti acte nu vad de ce sa va sanctioneze.



daca documentele sunt emise de ocolul silvic , mergeti fara teama si dati declaratia care este necesara.sa nu cumva sa aveti cantitate mai mare decat este trecuta pe bon...
in rest nu o sa aveti probleme .
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
ContSters324606, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune - apartament ipotecat mishumishu1 mishumishu1 In urma unui divort, datorita comportamentului neadecvat al sotiei , copiii mi-au fost incredintati spre crestere si educare mie tatalui. Dupa 4 ani fosta ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian- cumparare imobil in romania larisa91 larisa91 Dumnealui nu are buletin de Romania, dar doreste sa cumoere un apartament doar pe numele lui, dar este casatorit cu un cetatean roman. Ce drepturi ar avea el ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la anularea unei imputerniciri imobiliare? ieta_ieta08 ieta_ieta08 Cum procedez pentru anularea unei imputerniciri imobiliare? intreb, deoarece am fost la notarul care am incheiat aceasta imputernicire pentru a o anula si mi-a ... (vezi toată discuția)