avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune - apartament ipotecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune - apartament ipotecat

In urma unui divort, datorita comportamentului neadecvat al sotiei , copiii mi-au fost incredintati spre crestere si educare mie tatalui. Dupa 4 ani fosta sotie solicita partajarea apartamentului in proc de 50%. Ce este de facut in situatia in care apartamentul este ipotecat pentru un credit de nevoi personale si in toata aceasta perioada creditul este achitat in totaltate de mine?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:09, 2 Ianuarie 2013
Solicitati ca ap sa va fie atribuit, la fel si creditul , iar din cat ar trebui sa-i platiti fosteti sotii pt partea ei, sa se scada jumatate din ratele platite de dvs.
Multumesc mult pt raspuns si la fel un an nou mai bun, sanatate si numai bucurii.
Daca o garsoniera s-a vandut pe timpul divortului si sotia nu recunoaste , mai constituie masa partajabila?
Precizez ca garsoniera nu era pe numele nostru dar era a noastra.
Povestea acestei garsoniere este urmatoarea: impreuna cu fosta sotie am cumparat o garsoniera dar pe numele surorii ei pt ca eram in imposibilitatea de a o lua pe numele nostru, dar cu banii nostri. Inainte cu doua luni de divort garsoniera a fost vanduta si banii au fost cheltuiti dar acum ea nu recunoaste ca a fost vanduta si are pretentii la 50% din garsoniera>

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
pt a completa un mesaj, folositi butonul editeaza.

La partaj, se impart bunurile comune ale sotilor existente. Nu aveti cum sa impartiti bunul altuia, aveti intai de dovedit ca erati proprietarul locuintei, va trebui sa va indreptati impotriva aceluia ce a fost proprietar in acte.
Care e povestea aclei garsoniere ?
.
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema , iar in masura in care aveti intrebari/nelamuriri suplimentare, sa continuati discutia aici ( pct.1.3 din Regulament).
De asemenea, am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive, cata vreme aveti posibilitatea sa editati/completati mesajul timp de 30 de minute de la publicare ( pct.1.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
mishumishu1 a scris:

daca 2 ani pana la divort am avut un credit bancar si si am contribuit singur la achitarea lui apoi continuand tot singur cum se ia in calcul la un partaj( sotia fiind plecata de acasa??
A, tot dansa are pretentii la garsoniera ? Pai e simplu, doamna trebuie sa arate instantei ca a avut in proprietate o garsoniera, apoi ca ati vandut-o dvs fara acordul sau si nici nu ati impartit banii. Doar asa ar putea emite pretentii.

Macar ati vandut-o de comun acord si ati cheltuit impreuna banii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului de proprietate- este legal? erikka erikka BUNA SEARA Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire in data de 11 12 2012 am mers la un domn notar ptr donare de parte a spus ca totul este ok sa ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti in comun si pensie de intretinere zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! intrebarea mea este: daca in urma divortului custodia copiilor este comuna, acest lucru poate sa o scuteasca pe fosta sotie de plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea masurii arestarii preventive tatianahoanca tatianahoanca buna seara tuturor.am o nelamurire sotul meu este arestat preventiv pentru talharie.astazi trebuie sa i se dea pronuntare cu privinta la mandat ...am sa ... (vezi toată discuția)