avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am nevoie de ajutorul vostru! Un prieten pe care l-am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am nevoie de ajutorul vostru! Un prieten pe care l-am rugat să-mi facă rost de o piesă pentru mașină a declarat că eu l-am pus s-o fure, ce pot păți?

Am un prieten de cand am inceput facultatea si recent am văzut că am semnalizarea de la masina spartă. L-am rugat sa imi facă si mie rost de una si intr-o seara s-a dus sa fure una si l-a prins proprietarul mașinii ca încerca să demonteze acel element al mașinii. El fiind dus la secție a dat declaratie si a spus că eu l-am pus sa o fure si ca are conversatia cu noi pe telefon . Acum ma puteti ajuta ? Pățesc ceva sau o sa fiu chemat si eu la secție?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 11:46, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si asa este, dvs l-ati determinat sa fure? Cum suna conversatia?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Prietenul" isi inregistreaza toate conversatiile telefonice? Pana la proba contrara puteti declara ca ati discutat sa va faca rost de piesa de prin targ.
Nu pricep de ce ati apelat la "prieten" si nu v-ati cautat singur piesa!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl Cyan, eu zic ca ar trebui sa declare adevarul sau sa se prevaleze de dreptul la tacere daca exista posibilitatea sa existe probe care sa il incrimineze.
O atitudine procesuala care se dovedeste ulterior ca nesincera, conduce de cele mai multe ori la condamnare.
Posibil sa fi apelat la prieten, tocmai stiind ca se ocupa cu astfel de activitati.
Nu. Eu nu i-am spus asa ceva . Doar sa imi faca rost de piesa si nu am stiut ca prin acest mod o sa încerce să fac rost de ea .
Si am apelat la el pentru ca este pasionat de mașini și am crezut ca are amici care au marca de masina respectiva si nu o mai folosesc si imi putea face rost de la ei .
Sau ca stie el un parc de dezmembrari auto de unde poate sa imi cumpere piesa pentru ca el este din alta zona mult mai populata.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Madalin Vasile, utilizator
Nu am inteles exact, e vorba de inregistrare telefonica sau de mesaje?

Alte discuții în legătură

Buna ziua,o sa incerc sa formulez cat se poate de simplu problema ... irinelps3 irinelps3 Buna ziua,o sa incerc sa formulez cat se poate de simplu problema cu care ma confrunt. Vreau sa precizez ca lucrez in domeniul auto(vopsitor) si m-am lovit ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? lore27 lore27 In primul rand Buna ziua. Am o problema si as avea nevoie de un sfat:acum 2 luni de zile am avut o problema cu masina personala(mai exact ii s-a spart ... (vezi toată discuția)
Dosar penal-probe discutii messenger andreimarga andreimarga buna ziua. pot fi utiliziate ca proba intr-un dosar penal conersatiile de pe messanger? Speta este urmatoarea: -mi-a fost furat telefonul mobil, iar pe ... (vezi toată discuția)