avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere pe anul 2012 pt CASS pentru o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere pe anul 2012 pt CASS pentru o suma incorecta

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema.
Sunt agent de asigurari persoana fizica, inregistrata la ANAF. Anul acesta am primit in luna august o decizie de impunere pentru plata contributiilor sociale pe anul 2012. Problema este ca in aceasta decizie ei au trecut veniturile mele duble. Adica in loc de 10 lei cat am castigat, in mod real, trecuti pe adeverinta de venit depusa la ei, acum imi imputa sa platesc contributiile sociale dupa 20 de ron. Sumele le-am dat doar pt exemplu, nu atat am castigat.Am depus contestatie, in termen, dupa 4 drumuri la ANAF . Mi s-a spus ca si ei in termen de 30 de zile o sa ne dea un raspuns. Pentru ca suntem foarte multi in situatia asta, nu doar eu. Am fost si m-am mai interesat, mi s-a spus ca au trimis contestatiile-foarte multe-la Regiune si ca va dura mai mult de 30 de zile sa primesc un raspuns. Azi de dimineata, in ziua 54 de la depunerea contestatiei, am fost din nou sa ma interesez si mi-au comunicat ca nu au un raspuns inca si ca ma anunta ei cand vor avea unul. Si cand ajung acasa, in cutia postala ma astepta frumusel o somatie de plata tocmai pentru aceasta suma scoasa din burta de sistemul informatic al ANAF-ului.
Eu acum ce optiuni mai am? Contestatie am depus, dar nu le pasa. Dar daca eu nu platesc , dupa 30 de zile ei imi pun poprire pe cont.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
MARISKA, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARISKA , utilizator 21:48, 16 Noiembrie 2017
Actionati-i in instanta si solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva a cauzei.
Buna seara.Va multumesc pentru raspuns. Imi era teama ca aici se va ajunge.As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca un grup de oameni cu aceeasi problema-respectiv eu impreuna cu colegii mei aflati in aceeasi situatie sa initiem colectiv aceasta actiune. Colaboram toti cu aceeasi companie de asigurari in baza unui contract de mandat si avem certificat de inregistrare la ANAF in baza CNP-ului.
Sau fiecare persoana in parte ar trebui sa ii actioneze in instanta in nume propriu?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
MARISKA, utilizator
Actiunea in instanta va fi primita numai in nume propriu.
Multumesc. Cred ca este singura solutie, din moment ce azi am fost din nou la ei si spun ca inca nu au un raspuns de la Cluj unde au trimis contestatiile, pt ca spun ca nu este de competenta lor Si nici nu stiu cand vor primi. Mi se pare atat de nedrept ca ei au metode de constrangere cand contribuabilul nu-si indeplineste obligatiile fiscale, dar se pare ca ei nu au de respectat nici un termen. Sau daca au si nu il respecta, contribuabilul ce poate face? Nu are nici o masura de constrangere. Si e nevoit sa piarda timp si resurse in instanta pt ca ei nu raspund in fata nimanui pentru greselile lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au termen de raspuns, dar ca nu il respecta este cu totul altceva. Pentru ca nu v-au raspuns in termen aveti posibilitatea sa deschideti actiune in instanta.
Din pacate, nu se aplica sanctiuni administrative pesoanelor raspunzatoare pentru nerespectarea termenelor, eventual se sanctioneaza institutia, caz in care amenda se plateste de la buget, adica tot de contribuabili.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

Alte discuții în legătură

Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate 2012 anaf alma_g alma_g Bună ziua, Am primit de la ANAF o impunere pe 2012 conform căreia trebuie să plătesc o sumă destul de mare la CASS pentru venituri din investiții ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere - obligatii de plata catre fnuass timplarum timplarum Va rog sa ma lămuriti si pe mine cu o problema. Pe 23.12.2014 CAS a emis o decizie de impunere din oficiu pentru anul 2007 si 2008. dupa părerea mea si din ... (vezi toată discuția)