avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru chirii

Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala cei de la anaf iau spus mătuși mele că are de plată cass pe 2012 și 2013 și pînă nu plătește nu primește ,pînă azi nu a primit nici o decizie de impunere nici pe contul online nu apărea că are o decizie de impunere pentru anul 2012 nu se prescrie trecand 5 ani,mătușa a plătit.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
ghiurymax, utilizator
Cel mai recent răspuns: ghiurymax , utilizator 08:50, 14 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati ce data are decizia de impunere pt anul 2012. Prescrierea opereaza asa:

CPF:
ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.


Iar apoi ANAF poare executa silit asa:

CAPITOLUL VII Prescripția dreptului de a cere executarea silită și a dreptului de a cere restituirea

ART. 215 Începerea termenului de prescripție

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.


Decizia de impunere probabil avea data 2013, iar dreptul de executare silita se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept, bineinteles daca nu intervine suspendarea/incetarea. Deci executarea se poate face de la 01.01.2014 in 5 ani. Este greu de dat un raspuns fara a vedea documentele.
Vă mulțumesc pentru răspuns ,nu a primit nici o decizie de impunere ,în momentul când a cerut certificatul i-au comunicat că are restanțe conform unei adrese din aceeași zi când a solicitat certificatul 10.09.2018.nu pot prezenta nici un document pentru ca nu a primit de la anaf nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pe anul 2012 pt cass pentru o suma incorecta MARISKA MARISKA Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema. Sunt agent de asigurari persoana fizica, inregistrata la ANAF. Anul acesta am primit in ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate 2012 anaf alma_g alma_g Bună ziua, Am primit de la ANAF o impunere pe 2012 conform căreia trebuie să plătesc o sumă destul de mare la CASS pentru venituri din investiții ... (vezi toată discuția)