avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 primita in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 primita in octombrie 2018, PFA-ul radiat din martie 2017

Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, am primit si "regularizare" de la ANAF in urma careia am avut de primit (si i-am luat) bani inapoi. Din ce inteleg, "regularizarile" primite de la ANAF in perioada 2014-2017 s-au referit toate doar la impozitul pe venit, nu si pentru CAS...Nu ar fi fost normal sa faca aceste "regularizari" la radierea PFA-ului??? Nu contest suma de plata, ci timpul la care a fost "calculata", la 1 an si jumatate dupa radierea PFA-ului...Intrebarea mea: S-ar putea face contestatie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 6 Decembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
Dupa cum spuneam , calculul este corect. Doar ca, m-as fi asteptat ca in acea "regularizare" venita dupa inchiderea/radierea PFA-ului sa faca toate calculele, la zi. Asa, urmand "logica" ANAF, va mai urma in curand inca o somatie de plata pentru CAS IN 2014, apoi una in 2015, si tot asa...Ca sa nu mai spun ca pentru 2016 si 2 luni din 2017, cand am avut o activitate redusa...ar trebui sa primesc bani inapoi (platile anticipate au depasit venitul real obtinut).
Daca asa functioneaza "sistemul" ANAF...ne vom adapta.
Toate cele bune!
]popic75 a scris:

Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
Dupa cum spuneam , calculul este corect. Doar ca, m-as fi asteptat ca in acea "regularizare" venita dupa inchiderea/radierea PFA-ului sa faca toate calculele, la zi. Asa, urmand "logica" ANAF, va mai urma in curand inca o somatie de plata pentru CAS IN 2014, apoi una in 2015, si tot asa...Ca sa nu mai spun ca pentru 2016 si 2 luni din 2017, cand am avut o activitate redusa...ar trebui sa primesc bani inapoi (platile anticipate au depasit venitul real obtinut).
Daca asa functioneaza "sistemul" ANAF...ne vom adapta.
Toate cele bune!

Buna ziua ,

Dar din 2013 nu cumva aceste sume sunt prescrise ? Termenul de prescriptie nu este de 5 ani ?
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
officedanexpert, utilizator
In 2019 se prescriu.

C.proc.fisc.
ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

.....

ART. 215 începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pentru 2014 (cass), primită în 2019 luciangav luciangav Am primit, acum câteva zile, o decizie de impunere pentru anul 2014 - contribuții CASS pentru persoane cu activități independente - deși din 2014 și ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de prescriptie a unei creante fiscsle datorate ... DanielMobu DanielMobu Care este perioada de prescriptie a unei creante datorate de un PFA catre CNAS? (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj, refuz eliberare anaf marcmm marcmm Am nevoie de o adeverinta de la fisc pentru a-mi putea inregistra dosarul la somaj.Am detinut un PFA unde nu mai am venituri de mai bine de un 5ani (este ... (vezi toată discuția)