Am primit, acum câteva zile, o decizie de impunere pentru anul 2014 - contribuții CASS pentru persoane cu activități independente - deși din 2014 și până acum am achitat toate obligațiile cu regularitate și niciodată nu mi s-a adus la cunoștință că aș avea o asemenea restanță.
Poate fi contestată decizia? Mai mult, nu a expirat, cumva, termenul de prescripție pentru acea datorie despre care nu am ANAF nu a spus nimic până acum?
Mulțumesc!
C.proc.fisc.
ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
....
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.