avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este perioada de prescriptie a unei creante ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este perioada de prescriptie a unei creante fiscsle datorate ...

Care este perioada de prescriptie a unei creante datorate de un PFA catre CNAS?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
DanielMobu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 22 Aprilie 2021
Termenul de prescriptie a datoriei fiscale fata de stat este de 5 ani de zile si va începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
Din cunostintele mele platile catre CNAS sunt incadrate ca si contributii nu ca si impozite si in cazul adta termenul de prescriptie ar fi de 3 ani.
Speta e mai complicata am radiat in 2014 un PFA dupa care am solicitat un fiscal care in care apare ca nu am datorii. Iar incepand cu anul 2017 am primit tot felul de recalculari pentru CNAS pentru anul 2012 si dupa pentru 2013 si 2014. Decizii care le-am contestat in instanta si nu am avut castig de cauza.
Termenul este de 5 ani .

Vedeti art.110 si art. 215 C.proc.fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala pentru cas 2013 primita in octombrie 2018, pfa-ul radiat din martie 2017 popic75 popic75 Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pentru 2014 (cass), primită în 2019 luciangav luciangav Am primit, acum câteva zile, o decizie de impunere pentru anul 2014 - contribuții CASS pentru persoane cu activități independente - deși din 2014 și ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor catre stat violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca ... (vezi toată discuția)