avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prescriptia Datoriilor catre Stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prescriptia Datoriilor catre Stat

Buna ziua,

Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca trebuie sa platesc asigurarile de sanatate atat ca PFA cat si salariat. Motiv pentru care de la infiintare nu am platit sanatatea pt PFA.

Am primit de la CNAS Prahova o decizie de impunere ( 03.12.2012 ) privind stabilirea obligatiilor de plata la FNUASS ale persoanelor care realizeaza venituri in conformitate cu dispozitiile art. 257 din Legea nr.95/2006. In aceasta decizie mi se spune ca am de plata incepand cu anul 2007 si pana in anul 2011 suma de 10151 ron care include contributie de asigurari sociale de sanatate, majorari de intarziere si penalitati de intarziere.
Nu mi se pare normal sa fiu atentionata in 2013 pentru o datorie din 2007.

Ce sanse sunt ca datoria din 2007 sa se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 3 Ianuarie 2013
Cand ati primit acea decizie ? ...

C.proc.fisc, art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
....

Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
....
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorii la buget rocriss rocriss Buna seara, Am o intrebare legata de datoriile la buget. O societate comerciala care isi suspenda activitatea are datorii la buget. Imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)