avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatiile asociatiei de proprietari referitoare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatiile asociatiei de proprietari referitoare la instalatia comuna de gaze

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc in care fiecare apartament are centrala proprie si este racordat la teava comuna de gaze.
Am observat ca nici unul dintre apartamente nu are conectata electrovalva si gandindu-ma la siguranta noastra a locatarilor am urmatoarele intrebari:

Asociatia de proprietari are vreo obligatie legala privind verificarea instalatiei comune de gaze?
Asociatia de proprietari are vreo obligatie legala privind detinerea unor informatii referitoare la inspectiile tehnice periodice facute la fiecare apartament in parte (tabele in care sa se poata verifica daca apartamentele au verificarile la zi)?
Unde pot sesiza neregulile privind lipsa legaturilor intre electrovalve si senzorii de gaz?
Mentionez ca am citit reglementarile ANRE cu privire la obligativitatea montari detectoarelor cu electrovalve insa nu imi e foarte clar.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Butros , utilizator 11:49, 14 Noiembrie 2017
Asociatia are obligatii in privinta verificarii si intretinerii partilor comune. Nu are obligatii in privinta verificarilor CT din proprietatea privata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Butros a scris:

Unde pot sesiza neregulile privind lipsa legaturilor intre electrovalve si senzorii de gaz?

Avand in vedere ca fiecare proprietar a instalat CT la moment diferit fata de restul consumatorilor,responsabilitatea temeiniciei instalatiei revine exclusiv operatorului economic care a executat bransarea fiecarui consumator la instalatia comuna
Puteti sesiza furnizorul de gaze
Stiti cumva in ce lege este stipulat acest lucru?
Centralele au fost montate de catre dezvoltatorul imobiliar, toate in acelasi timp. Nu stiu daca si punerea lor in functiune a fost facuta tot in acelasi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna gaze la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice ... (vezi toată discuția)
Detectoarele de gaze wireless virgiliuw@yahoo.com virgiliuw@yahoo.com Bună ziua, Detectoarele de gaze wireless sunt obligatorii? Multumesc! (vezi toată discuția)