avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract furnizare servicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract furnizare servicii

Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista un temei legal si un termen in care o persoana care a achizitionat o casa trebuie sa incheie un contract pentru furnizare servicii energie electrica. Este vorba despre o persoana care a vandut o casa acum aprox. 15 ani si a primit zilele acestea o adresa de la un furnizor de energie electrica precum ar avea o datorie la acestia. A mers la sediul furnizorului, unde a aflat ca tot el figura ca ar avea contract de furnizare energie pe acea casa vanduta in urma cu 15 ani. A intrebat ce e de facut si i s-a spus sa faca o cerere de reziliere in care sa specifice ca nu va plati acea datorie, banca il va da in judecata si in cadrul procesului va putea dovedi cu contractul de vanzare-cumparare ca nu mai este proprietar pe acel imobil. Mentionez ca datoria nu este mare, insa rezilierea costa mai mult si persoana in cauza este pensionar pe caz de boala. A intrebat furnizorul de ce nu trimit dumnealor o somatie actualului proprietar sa plateasca si sa incheie contract pe numele lui si au spus ca ei nu fac asa ceva. Va rog, daca puteti, sa-mi dati un raspuns, in sensul daca exista o lege care sa reglementeze obligatia incheierii acestui contract de catre noul proprietar. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract furnizare servicii neactualizat. poate fi obligat vechiul proprietar al unui imobil să plătească datoriile actualului proprietar? Iovanca Iovanca Buna ziua, As dori sa stiu daca exista un temei legal si un termen in care o persoana care a achizitionat o casa trebuie sa incheie un contract pentru ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract energie electrica dupa vinderea proprietatii cyan cyan ce lege(hg) prevede ca o persoana care vinde o proprietate sa isi rezilieze intr-un anumit termen contractele de furnizare utilitati (energie el., gaze, apa), ... (vezi toată discuția)
Trecere contract enel pe numele noului proprietar amphora amphora În această vară am vândut o locuință dar noii proprietari nici pana acum nu au trecut contractul pe numele lor deși i-am rugat de multe ori să facă ... (vezi toată discuția)