avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua mea fost retinut permisul pentru 90 zile pentru depasirea neregulamentera urmată cu avari usoare doar o oglinda si 30 zile pentru ne anintarea evenimentului in 30 zile ,am dat examenul dupa expirarea dovezi am luat cu maximul de punctaj am facut cerere de reducerea pedepsei am pus intrun plic si am anexat urmatoarele documente, copie dovada cu stampila admiteri axamenului copie proces verbal copie chitanță plata amendă copie buletin si cerere in original de reducera pedepsei, am trimis plicul la politia rutiera pe raza caruia am avut evenimentul.Acum intrebarea mea cum aflu eu ca mea fost aprobată cererea de reducerea pedepsei si daca da pentru cat timp din cele 90 zile si cand mai exact sa ma duc sa intreb de permis,sau daca primesc vriun rezultat acasa de la politie in urma cereri inmnate va rog a ma lumina si pe mine
Cel mai recent răspuns: Costantin 16 , utilizator 07:42, 15 Noiembrie 2017
Articolul 104
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.

Articolul 106
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) , sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.

Sunt doua lucruri diferite, "reducerea la cerere" si obligatia de a sustine testul". Din lege se intelege ca "cererea ptr reducere" nu se cumuleaza cu "obligatia de a sustine testul". Ramane la latitudinea sefului politiei daca aporba cererea de reducere daca ati promovatul testul obligatoriu.
Ati trimis documentele unde nu trebuia.

Documente necesare la dosarul pentru reducerea perioadei de suspendare:
- cerere tip
- copia actului de identitate
- copia procesului verbal de constatare a contravenţiei
- copia chitanţei de plată a amenzii.

Cu aceste documente va prezentati la poliția de domiciliu ce va are în evidență , a ghișeul suspendate permise, dupa expirarea perioadei minime 30 zile de suspendare.
Atunci ar trebui să vă recuperați permisul
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Tin sa va contrazic domni politisti mau informat corect dupa ce am dat examenul au spus clar documentele se trimit la JUDETUL unde a avut loc evenimentul, iar rezultatul se trimite in judetul meu automat prin calculator, in lege scrie acelas lucru documentele de reducerea pedepsei se trimite pe raza județului unde a avut loc evenimentul la politia rutiera
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Costantin 16, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)