avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Am cumparat in anul 2001 o cota parte de 300 mp din care casa de locuit este de 100 mp,care este in totslitate proprietate personala,este intabulata.din 2001 si pina in 2015 un cf uri apaream cu cei 200 mp cota parte iar cu restul de 300 mp coproprietarul ,care era decedat si cand noi il cumparasem.Vanzatorii erau si ei in cota indiviza pe acel imobil,ar fi putut iesi din indiviziune mult mai simplu cat traia coproprietarul,dar asta e.De anul trecut in cf apar doar cu cei 100 mp casa iar pe restul de 200 mp cota pe care ii cumparasem,apare vechiul proprietar decedat :in urma hotararii judecatoresti din anul 1983 s-a facut intabularea pe numele lui.Acum eu apar la rubrica observatii :200 parte imobil.cum pot sa intabulez terenul pe care eu l-am cumparat ?pot iesi din indiviziune cu coproprietarul decedat?sau pot merge pe uzucapiune?care sunt sansele sigure?
,

Alte discuții în legătură

Cota indiviza Tayna Tayna Buna ziua.Am cumparat in urma cu 18 ani casa si cota parte imobil de 200 mp teren,cu contract de v.c la notar.Cota parte de 200 mp este intabulata pe un alt ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar Stoiancornel Stoiancornel Va rog, cine ma poate lamuri? In 1974 parintii mei au cumparat casa de la Stat cf Legea 4/1974 iar in Decizie si in Titlul de proprietate sunt trecuti la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cu probleme tunet1 tunet1 Buna ziua, Incerc sa fiu explicit:bunicul meu a cumparat in 1996 un imobil delimitat prin garduri si calcane de vecini.In acea vreme nu se facea cadastru.In ... (vezi toată discuția)