avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul militar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul militar

Buna ziua, am stagiul militar facut in perioada 15,09,1986-15,01,1988- fiind angajat inainte si reluind activitatea la acelasi loc de munca in 15 zile- conform inscrisului din CM.Conteaza ca si vechime in munca doar la pensionarea la limita de varsta , asta stiu, dar la calculul sporului de vechime, nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 15 Noiembrie 2017
Art. 20-Legea 3/1977
(2) Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
....

Prin urmare, potrivit legislatiei in vigoare la data efectuarii stagiului militar, acesta este considerat vechime in munca care se va lua in calcul la stabilirea sporului de vechime (opinia mea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Buna ziua, As vrea sa stiu daca, perioada efectuării stagiului militar obligatoriu constituie vechime in muncă în toată perioada cât acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar se calculeaza la vechimea in munca? jericho_girl jericho_girl Am fost incorporat pentru stagiul militar la 19.02.1978, am fost lasat la vatra pe 11.06.1979 si am reluat activitatea pe baza aceluiasi contract de munca la ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar--spor de vechime Faulkner Faulkner Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati ! --Stagiul militar ( termen redus - 6luni ) efectuat dupa angajare contribuie la sporul de vechime ? Incorporat ... (vezi toată discuția)