avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revin la munca sau caut in alta parte?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revin la munca sau caut in alta parte?

Buna ziua, trebuie sa ma intorc la munca in 20.11.2018 (peste cateva zile mai exact) ,problema este in felul urmator in momentul cand am ramas insarcinata angajatorul s-a comportat foarte urat cu mine,am fost repartizata la alt sediu ( pe acelasi post,secretara) iar cand am intrat in concediul medical au facut in asa fel incat sa imi ingreuneze orice demers (banii ii luam cu intarziere,erau mult mai putini decat trebuia,actele de care am avut nevoie de la ei mi se dadeau cu greu,gen dupa 1_2 saptamani). Luna trecuta am luat legatura cu ei sa stiu daca mai este loc pentru mine sau nu si mi s_a spus sa revin la inceputul lunii noiembrie sa dicutam. In prima săptămână din noiembrie am sunat si de atunci ma tot amâna vino maine,vino peste 2 zile si tot asa. Cum ma sfatuiti sa procedez ca sa imi inchei socotelile cu ei? Sa imi dau demisia? Daca pur si simplu nu ma prezint pe 20.11 la munca imi vor încheia ei contractul? Mentionez k vreau sa imi caut in alta parte pentru ca este clar ca nu ma mai vor angajata la ei. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac sa nu am probleme in momentul in care ma voi angaja in alta parte. Scuzati povestea. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revena la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa-i ofere un alt loc de munca echivalent ....

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Multumesc pentru raspuns, dar totusi ma intereseaza daca eu ca si angajat daca nu mai doresc sa ma intorc din CCC la angajator (chiar daca postul meu este liber si firma nu este in faliment)trebuie sa fac o cerere de demisie sau mi se incheie contractul de munca fara ca eu sa mai fac ceva??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, depuneti o cerere de incetare a c.i.m. fie cu acordul partilor, fie prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic alinadtanase alinadtanase Sunt in CIC...Cand ma intorc la servici dupa 2 ani firma este obligata sa ma primeasca pe aceeasi functie? Mi s-a spus ca daca stau in CIC 2 ani nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcere munca dupa ccc Ana Otto Ana Otto Buna ziua!In mai 2018 trebuie sa ma întorc la munca dupa terminarea Ccc,întrebarea mea este daca au voie sa imi micsoreze numărul de ore fără acordul ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediul pentru cresterea copilului camelia234 camelia234 buna seara .spuneti mi va rog,, dupa concediu crestere copil sunt obligata sa ma intorc la acelas loc de munca pentru a nu mi pierde vechimea in munca?si daca ... (vezi toată discuția)